Кокосова койра для матраців | GASH

16 Вересень 2018

КОКОСОВА КОЙРАМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

КОКОСОВА КОЙРА

Кокосова койра - це натуральний шар деревних волокон з околопліддя кокосового горіха, організований в рівномірний по товщині настил голкопробивним методом та зафіксований еластичним латексним клеєм.

А можна простіше?

Кокосова койра - це еластичний, чудово дихаючий настил, що додає матрацу тонізуючу деревину жорсткість.

Кокос кокосу - різниця?

Так! У кокосової койри є 2 важливі параметри, які визначають її фізмеханічні властивості:

% Латексації - перший важливий параметр!

% Латексації кокосової койри визначає кількість латексного клею по відношенню до кількості кокосової койри в настилі.

Від цього параметра самим категоричним чином залежить фізмеханіка кокосового настилу, який може бути як виразно жорстким, так і пружнім.

Кокос і латексації.

Основні види кокосової койри по% латексації:

  • високолатексованна кокосова койра - 50% латексації (і відповідно 50% кокоса в настилі). У такому випадку кількість деревиних волокон дорівнює кількості латексного клею, яким вони скріплені. Це породжує досить пухнастий, амплітудістий, можна навіть висловитися - м'який настил зі слабо вираженою деревиною жорсткістю. На противагу високому комфорту (читай м'якості) у цього типу кокоса є очевидні недоліки - це

а) досить висока зм`яття, з часом такий кокос банально продавлюється, особливо коли він використовується в вагомих кількостях,

б) у цього типу кокоса може відчуватися досить активний запах латексу (латексний клей в кокосі пахне більш гумово, ніж натуральний латекс).

  • средньолатексованна кококосова койра - 30% латексації (і відповідно 70% кокоса в настилі) - золота середина, оптимальний компроміс між деревиною жорсткістю кокоса та еластичністю натурального латексу. Чуть-чуть жорстка, несильно пухнаста. І в цьому-то і проблема для GASH. Ні риба ні м'ясо, а ми любимо працювати з виразними смаками!
  • низьколатексованна кокосова койра - 15% латексації (і відповідно 85% кокоса в настилі) - мабуть максимально близький продукт до свого істинного значення. Кокос повинен бути насиченим, виразно деревиним. Саме тому GASH працює з 15% латексованою кокосовою койрою. А ще, низька латексація тим і добра, що в настилі досить мало латексного клею, а значить ризик виникнення алергії на такий кокос - вкрай малий!

А що такого особливого в деревиної жорсткості кокоса?

Гарне питання! Ех, якби був досконально вивчений механізм тонізуючого дії кокоса ... Ми в свою чергу можемо припустити найбільш вірогідне пояснення ... Якщо Ви повірите, ми будемо дуже раді, адже це наш багаторічний досвід досліджень!

Отже, теорія жорсткості GASH говорить, що в матрацному світі є 2 види жорсткості.

Доскоподыбна жорсткість - це коли жорстко як пыдлога. Настил не прогинається під тілом, а виштовхує його. Рівна горизонталь.

А є жорсткість - анатомічна.

Основна унікальність кокосової койри - великі деревні волокна товщиною 0,5-2 мм. Ці волокна дуже міцні на розрив, хвилясті і цілісні ... але м'які! Заради цих волокон ніякої деревинний моноліт не розщеплюється, це не стружка, не соснову тирсу як кажуть багато клієнтів! Це м'яке деревне околопліддя кокосового горіха!

Завдяки деревиної еластичності настил володіє не доскоподібною жорсткістю, а анатомічною жорсткістю, тобто здатний зберігати жорсткий прошарок навколо і біля тіла, тобто в місцях критичних навантажень кокос прогинається під тиском виступаючих кісток (в залежності від властивостей несучої основи), але зберігає свою тонізуючу жорсткість і зворотне тиск для м'язів та м'які тканини.

І в цьому-то увесь секрет! Тіла є різні, є які люблять м'якість. Але в більшості випадків, за нашими спостереженнями кокос має відмінний прогноз підходімості для більш ніж 60% людей.

У дуже багатьох випадках наявність кокоса в матраці позитивно впливає на тонус опорно-рухового апарату, покращує кровообіг, розслабляє тіло, надає ортопедичну підтримку, підсилює відновлюючий ефект сну та заряджає Вас бадьорістю на цілий день.

Щільність кокосової койри - другий важливий параметр.

Щільність - складне слово для пересічної людини.

Не проблема! Давайте вживати поняття "вага одного квадратного метра кокосової койри"! Стало помітно простіше, чи не так? Чим більше матеріалу - тим виразніше кокосовий ефект, тим менше шарів можна застосувати, і тим якісніше і довговічніше він буде працювати!

З якою щільністю кокоса працює GASH?

Ми працюємо виключно кокосової койрой щільністю 1200 гр / м2. Ніякі інші сортаменти, ні 1000 щільність, ні 800, ні 600 ми не купуємо!

А які щільності кокоса бувають на ринку?

  • 1300 гр / м2 - це найбільш насичена щільність кокосової койри, через нестабільність поставок нам довелося відмовитися від її закупівлі. То вона є, то її немає. А при точному підборі матраца на конструкторі дуже важливо мати стандартизований матеріал з прогнозованою жорсткістю який завжди буде в наявності в доступному для огляду майбутньому.
  • 1200 гр / м2 - це відмінна щільність кокосової койри, максимальна з регулярних поставок. Саме цей сорт і закуповує GASH. Що називається це кокос чистого сантиметра. Адже така щільність має висоту 1 см!
  • 1000 грам / м2 - це стандартна, але не дуже популярна, перехідна щільність між дійсно якісним настилом (1200 гр / м2) і супер-популярним масовим варіантом (800 гр / м2), яким користуються виробники економ-матраців.
  • 800 гр / м2 - це найпопулярніший вид кокосової койри, тому що маючи висоту 8 мм (приблизно 1 см) продається значно дешевше 1200 щільності. Але при цьому виробник може вважати її як раніше - як 1 см шар!
  • 600 гр / м2 - рідкісний, економ-варіант кокоса, який вже настільки малий, що його не виходить вже назвати 1 см шаром. Деревно-жорсткі властивості такої щільності - мінімальні.
  • 300 гр / м2 - рідкісний, але має місце у виробництві настил. Таку "декоративну" щільність беруть виробники, яким кокос потрібен для галочки, щоб на упаковці, поблизу з неймовірно низькою ціною написати - "кокосова койра". Саме в такому матраці він нам і попався, матрац помер всього за 4 місяці.

В яких випадках, рецептах і серіях GASH використовує кокос?

У підліткових матрацах для додання матрацу підвищеної деревної жорсткості, які благотворно позначається на грудному відділі хребта.

1. Для привнесення в комфорт деревної жорсткості і профілактики дитячого сколіозу. Серія Тропік і наші найпопулярніші топ-селлери Тропічний Духм`яний та Космічний. У цих збірках кокосова койра працює як серединний модулятор, з під фасадних ультракомфортних м'яких пін проявляє свою дерев'яну жорсткість і тонізує здоровий сон.

2. Як ізолятор нейтрального безпружинного ядра (матрац на ліжко Кайф на нейтральному тришаровому ядрі з євро-піни і штучного латексу). Максимально пружинний комфорт в безпружинній варіації.

3. Як еталонний натуральний деревинний ізолятор пружин від тіла.

Особливу увагу зверніть на топ-селлери 55-й Кокус та Хмарка Напів Кокус.

Серії Космічний і Тропічний на незалежному пружинному блоці сотової збірки SOTA-320. Зверніть особливу увагу на рецепти з подвійним шаром кокоса, що подарує Вам виразний деревне комфорт і підвищену жорсткість з найкращим ортопедичним прогнозом. А саме - Космічний Делюкс іта Максі Нейчев.

4. Як додаткова натуральна глибока ізоляція пружинного блоку в серії м'яких матраців Хмарка - особливу увагу приділіть матрацам Хмарка Кокус МультіЛат, Хмарка Авторська водяна

Слої

кокосова койра 1 см

кокосова койра 1 см

Латексована кокосова койра, суміш деревних волокон кокосового горіха (85%) і латексного клею (15%), щільністю 1200 гр / м2, основний медіум деревної жорсткості в матраці, ідеальний в пружинних матрацах, прекрасно розслабляє і тонізує тіло, добре вентилюється

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001