Настільні покриття із штучного латексу (HR5535) на Gash

13 Листопад 2018

Настил: штучний латекс (HR5535)Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Настил: штучний латекс (HR5535)

Увага! Нижченаведений текст є результатом ексклюзивного досвіду застосування і досліджень майстерні матраців GASH. Репост і публікація в будь-якому обсязі без дозволу автора можлива виключно за наявності прямого активного посилання на сайт Gash.ua із зазначенням знака копірайту перед запозиченим текстом.

Штучний латекс - це важка, модифікована під латексний тип еластичності поліуретанова піна.

Так штучний латекс це поролон ???

Так-так, на жаль те, що у дуже багатьох виробників називається штучним латексом - за хімічною формулою є насправді пінополіуретаном (або кажучи скорочено - ППУ). Можна приплести сюди ще й назва Porolon, що стало як і ксерокс - ім'ям прозивним в народі, але ми не будемо це робити через неблагозвучність самого слова. Поролон ... фе!

Так це стандартний поролон?

Ні, і це важливо. Штучний латекс - це не класичний ППУ, а нечно абсолютно особливе.

Класичний ППУ робиться з 1, максимум 2 поліолів, які відповідають за формування певного розміру осередку піни і її стартову жорсткість.

Штучний латекс ж проводиться на основі 4 поліолів, які модулюють в тому числі еластичність і товщину стінки комірки піни.

І замість стандартної дрібнопористої піни на світ народжується практично зовсім інший матеріал з абсолютно іншими властивостями: зі збільшеною великої осередком і дуже товстими, набагато більш еластичними і довговічними стінками.

Тому, цей тип поліуретану називається високоеластичним, і отримав технічну маркування HR - High Resilience Foam

Завдяки великій осередку і товстої стінки бульбашки є надзвичайно надійним матеріалом з високими комфортними характеристиками.

Наскільки штучний латекс схожий на латекс натуральний?

Деякі марки штучного латексу практично не відрізняються по комфорту від натурального латексу, а за деякими показниками (гіпоаллергенность, довговічність,% первинної усадки, стійкість до ультрафіолету) навіть перевершують його.

Чи є якісь нюанси по щільності?

Так звичайно. Як відомо, високоеластичні марки пін виробляються в зовсім іншому діапазоні щільності і стартують ні з 16-ї щільності, як стандартні марки, а з 30-ї (або самий мінімум - з 28-ї), а значить 30-я щільність це нижній поріг якості та несучої здатності, а 60 - верхній.

Загальноприйнята градація щільності високоеластичних марок пін

  • 30 кг / м3 - НАДМ'ЯГКАЯ марка, яка в матрацах не рекомендована до використання, слабенька. Переважно використовується в подушках, спинках і підлокітниках м'яких меблів. Проте багато виробників все одно працюють з нею і називають її штучним латексом. На жаль.
  • 35 кг / м3 - класична щільність латексованою піни, дуже популярна на ринку за високий комфорт, непогану довговічність і невисоку ціну. На даний момент GASH не працює з цією маркою, але розглядає можливість її впровадження в якості альтернативи Євро-піні. Цікавий факт! Глобальна компанія ІКЕА називає штучним латексом в т.ч. і латексована марку 35-й щільності, як це і сталося в матраці ІКЕА Morgedal. GASH в свою чергу не може назвати HR3535 - штучним латексом, язик не повертається піну середньої якості прирівняти до штучного латексу.
  • 40 кг / м3 - вельми популярна, середня ділова і робоча щільність серед високоеластичних пін. Найбільшою популярністю користується в Європі за оптимальність ціни і якості.
  • 50 кг / м3 - серйозна і ділова штука, це вже виразно важка піна з величезним прогнозом експлуатації. Українські заводи з такою щільністю не працюють, проте на наш ринок поставляються італійські і німецькі матраци (по диким цінами) в такій щільності.
  • 55 кг / м3 - найпопулярніша щільність високоеластичної піни у всьому світі, з якої в т.ч. працює і наш завод. Саме це щільність GASH вважає гідною нести горде ім'я "штучного латексу". Вона дійсно висока, потужна, довговічна і дорога, щоб відповідати назві.
  • 60 кг / м3 - надвисока, практично максимальна щільність високоеластичної піни. GASH закуповує одну з її надм'яким модифікацій - HR6030LL, але про це в іншій статті. Комерційна назва цієї піни в нашій обоймі - вотерлатекс.
  • 65 кг / м3 - Ультрависока, практично міфічна щільність. Окремі виробники можуть заявляти, що виробляють саме цю марку, однак це сумнівне заяву, яке потрібно перевіряти на вагах.

Так наскільки надійний штучний латекс?

Це питання, знову ж таки, залежить від щільності піни. Якщо це 35-я щільність - то прогноз служби такого матраца від 5 до 10 років в залежності від ваги сплячих. Якщо ж це 55-я щільність - то це настільки потужна піна, що втома матеріалу починається (!) З 10 року служби, що означає більш ніж 15 річний прогноз прийнятною експлуатації.

У яких рецептах GASH використовує штучний латекс?

  1. Фасадні піни в наших стартових невбиваних матрацах - серія 55-й. В цьому випадку штучний латекс служить ключовим агентом довговічності матраца, дуже довго зберігає свою пружність, якісно ізолює зворотне тиск пружин на тіло, забезпечує істинно латексний комфорт сну. Наш незмінний бест-селлер - 55-й Кокус.
  2. Серединні модулятори в пружинних матрацах - серія Хмарка. Завдяки використанню пружнього штучного латексу ми формуємо глибоку безпружинний комфорт, віддаляємо пружини від тіла не збільшуючи потенціал швидкої усадки матраца. Штучний латекс забезпечує відмінне зворотній тиск і дозволяє не перем'ягчати матрац. Особливу увагу зверніть на матрац Хмарка Мемо Класик і Полу Хмарка Кокус.
  3. Серединні модулятори в безпружинних матрацах. Серединний модулятор в безпружинній серії Євро. У поєднанні зі штучним латексом отримуємо чудові, невагомі м'які і напівм'які беспружинніки (переважно для сплячих на боці) з відмінним зворотним підтримкою тіла. Односторонні дуже популярні матраци МультіЛат і ЮАР, також зверніть увагу на пружинний комфорт, обіграний в беспружиннику Як в Туреччині. Серединний модулятор в безпружинних серіях Супер і Мега. Завдяки штучному латексу ми можемо прикрасити і надати 3Д ефект класичним ультракомфортним настилах - мемори і натуральному латексу. Додаткова м'якість, зменшення агресивної жорсткості ядра. Також, що дуже важливо, штучний латекс в серіях беспружінніков з потужним внутрішнім ядром значно збільшує термін служби матраців, приймаючи більшу частину навантажень на власну амплітуду. На особливу увагу заслуговують матраци ЮАР Мега Делюкс, МультіЛат Делюкс, Колобок Мега Делюкс, Танк ГДР Супер Класик, Бутанг.

Слої

штучний латекс 4 см

штучний латекс 4 см

Штучний латекс, щільність 55 кг / м3, пружний, крупнокомірчастий, високощільний, екстранадійний матеріал. Для любителів пружного гумового комфорту, відмінно підтримує тіло. Добре дихає, гіпоалергенний

штучний латекс 3 см

штучний латекс 3 см

Штучний латекс, щільність 55 кг / м3, пружний, крупнокомірчастий, високощільний, екстранадійний матеріал. Для любителів пружного гумового комфорту, відмінно підтримує тіло. Добре дихає, гіпоалергенний.

штучний латекс 2 см

штучний латекс 2 см

Штучний латекс, щільність 55 кг / м3, пружний, крупнокомірчастий, високощільний, екстранадійний матеріал. Для любителів пружного гумового комфорту, відмінно підтримує тіло. Добре дихає, гіпоалергенний

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001