10 порад для легкого сну від GASH: практичні рекомендації

27 Березень 2019

10 порад для легкого сну від GASHМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

10 порад для легкого сну від GASH

Хороший сон - ключовий процес життєдіяльності людини, в ході якого тіло і мозок відпочивають і набираються сил на звершення бадьорою половини доби. Від того, наскільки глибоко і якісно людина виспиться - безпосередньо залежить якість його життя.

Хороший сон - запорука щасливого життя!

Працездатність, здоров'я, трудові досягнення, рівень креативності, настрій, гормональне тло й відчуття повноцінного щастя в житті. Хочете ще? Сон - це ваш рай на землі! Максимально класним сном не варто нехтувати. А заради ідеального сну - ви повинні бути готові на все!

Чи багато порад для гарного сну є у GASH?

Багато, але обмежимося основними.

Перша порада.

Для хорошого сну потрібен хороший матрац на ліжко. Це факт. В інтернеті, на форумах, в соціальних мережах дуже часто можна зустріти думку, що хороший матрац - не важливий. Головне спорт і міцність м'язового каркаса навколо хребта.

Неправда! Буває настільки поганий матрац, що він фактично вбиває вас за ніч, і на ранок, якими б тренованими були м'язи - вам доводиться розходжуватися по кілька годин, щоб прийти до тями.

Матрац потрібен - хороший. Самий здоровий сон може бути тільки на хорошому матраці!

Друга порада.

Здорова і головне - помірна їжа. Скільки про це вже говорено. GASH рекомендує на ніч ні в якому разі не наїдатися. Чи не їсти солодкого після 18:00. Чи не їсти жирного. Бажано не міксувати вуглеводи і білки. Салатик з м'ясом, або легка кашка з кефірчіком. Заспокійливий чайок, легка бесіда з коханою людиною зроблять ваш сон міцним і глибоким.

Третє

Пов'язки на очі = спокійний сон?

Можна зустріти рекомендації обманювати своє тіло і при світлі користуватися пов'язками на очі, мовляв це цілком фізіологічно для організму - тому надягайте пов'язки на очі, так ви створюєте для організму темряву.

GASH скептично ставиться до пов 'язок, адже вони загострюють чутливість до світла, ізніжують людину. І в найближчому майбутньому якість сну може значно погіршитися, тіло може стати більш уважним до звуків, до пози сну, до ранкового щебетання птахів. Не використовуйте пов'язки, привчайте себе спати в природних умовах.

Четверте.

Поза сну.

Тут ми повертаємося до п. 1, тому що поза сну - надзвичайно важлива для гармонійного відпочинку. Ми ще раз нагадаємо про важливість сну на спині. Але вибирайте матрац під свою улюблену позу сну - і у вас не буде проблем.

П'яте.

Дихальні вправи дозволять розслабитися і швидко і непомітно зануритися в сон. Причому дихання - відволікаючий фактор у всьому процесі. Головне - послідовність розслаблення і вся увага на розслабляючі органи.

Метод такий: при кожному видиху розслабляйте поступово кожну частину тіла до межі, почніть з пальців ніг, потім коліна, потім повністю ноги, потім таз, пальці рук, плечі, живіт і груди, шию, голову, обличчя, очі, рот, язик. Часто на мові і летишcheeky

Шосте.

Повітря в кімнаті, звичайно - повинне бути прохолодним і свіжим. Дуже рекомендується спати з відкритим вікном, особливо хороша поза «з під ковдри стирчить тільки ніс».

Сьоме.

Звуки звичайно повинні бути приглушені, але якщо це природні звуки природи - шум дощу, шелест листя під вітром, спів солов'я - ні в якому разі не відгороджується від них закритим вікном. Вони мають самий заколисуючий ефект!

Восьме.

Пам'ятайте, що для сну часто найбільш важливим виявляється емоційний стан - невирішене питання, особисті проблеми, труднощі з роботою - можуть самим прямим чином вплинути на якість і глибину сну!

Для того, щоб розібратися з цим, дуже рекомендуємо придбати книгу «Життя, вільне від стресу» (також в інтернеті є саммарі, дуже зручно, півгодини - і щасливий!).

Дев'яте.

Рівень втоми і спорт. Так, так і ще раз так! Максимальний, який тільки можна! Чим з більшими труднощами ввечері доповзаєш до ліжка - тим швидше і легше засинаєш, тут навіть досліджень не треба!

І в цьому іноді дуже допомагають фізичні вправи. Банальні 100 присідань, 30 віджимань, 100 скорочень на прес і поперекові м'язи - забезпечать вам відмінне розслаблення!

І десяте.

Самий здоровий сон - тривалий сон?

Так, можна начитатися багато чого цікавого, і про сон »не менше ніж 9 годин", і про те, що нібито можна сон має свої чіткі цикли, що фази глибокого сну поділяються на свої етапи і перемежовуються фазами швидкого сну по 5-10 хвилин ...

І як би не  цікаві були ці дослідження, ми ніяк не можемо цими знанням вплинути на якість сну. Так, потрібно спати від 7 до 9 годин. Цього цілком достатньо для відпочинку. Але щоб це добре робити - вам вистачить перших 9 пунктів цієї статті!

Дякую за увагу і хороших снів!

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001