Розбір 4 типи жорсткості матраців на Gash

09 Лютий 2019

4 типи жорсткості, які зустрічаються в матрацахМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

4 типи жорсткості, які зустрічаються в матрацах

Жорсткість і прогин матраца можуть формуватися абсолютно різними поєднаннями матеріалів, і, при схожих індексах жорсткості повідомляти тілу абсолютно різний комфорт і відчуття.

Давайте ж розберемо ці типи, тому що це важливо, і цікаво.

Отже, жорсткість матраца складається з 4 компонентів, кожен з яких впливає на кінцеву жорсткість:

  1. чохол матраца
  2. фасадні шари блоку матраца
  3. серединні модулятори (між ядром і фасадом)
  4. ядро матраца

 

Тип жорсткості №1. Все однакове на всю висоту. Усередині нейтрально, зверху трохи м'якше. 

Зазвичай це тип безпружинних матраців - або моноблоків або група матеріалів, які незначно відрізняються по жорсткості один від одного, але відрізняються по фізмеханіці і комфорту.

Також ця характеристика справедлива для простеньких боннельних матраців, які мають настільки несуттєву ізоляцію, що працюють в матраці фактично в чистому вигляді.

В принципі, комфорт моноблоків не надто цікавий. М'який і м'який. Жорсткий і жорсткий. Середньожорсткий - і середньожорсткий.

Найкомфортніші варіанти цього типу:

  • латексні моноблоки (чим менше зон жорсткості - тим краще)
  • пінні моноблоки (чим вище щільність, тим краще і більш схоже на латекс, тут добре німці працюють)

Тип жорсткості №2. Усередині жорстко, зверху м'яко.

Цей тип поділяється на 3 підтипи, але замовляють не так часто, як хотілося б, тому що це дорога стратегія жорсткості з якісних надійних матеріалів.

Матеріал з високою жорсткістю і надійністю - дорога штука. Точно так як - комфортні м'які фасади, щоб вони були при цьому і довговічними - теж дорога штука.

Цей тип дуже універсальний, і підходить будь-яким сплячим - і струнким, і худеньким, і великим і всім забезпечує дуже високий комфорт. Секрет у взаємодії  жорсткого ядра і м'яких фасадів. Худенький чоловік лежить на поверхневій м'якості, йому комфортно і рівно, до жорсткості всередині матраца він не дістає. Великий  сплячий, продавлює верхні м'які настили, але потім зустрічає стабілізуюче ядро, яке не дає йому провалюватися занадто глибоко. І в тій же конструкції отримує інший рівень жорсткості і необхідний рівень підтримки.

Варіанти типу:

  1. натуральна класика: натуральний латекс 6 см - кокос 6 см - натуральний латекс 6 см. Початковий тип, який виник відразу. У нього є істотні недоліки: виразний запах натурального латексу, величезну вагу, можливість усадки кокоса в ядрі, висока ціна.
  2. важкі поліуретанові піни: м'який фасад 5-7 см (може бути і латекс, і меморі) - жорстке пінне ядро ​​6-8 см - м'який фасад 5-7 см. GASH розробив цю рецептуру як більш досконалу альтернативу латексно-кокосової збірки: легше по вазі, дешевше за ціною, багатше по комфорту, менше запаху.
  3. важкий блок незалежних пружин ГДР-444: м'який фасад 5-7 см - жорсткі пружини ГДР-444 - м'який фасад 5-7 см
  4. односторонній варіант: жорстке ядро ​​- м'який фасад тільки з одного боку. Цей варіант ближче до високої жорсткості.

 Тип жорсткості №3. Усередині нейтрально, зверху жорстко.

Це цікавий тип матраців, найчастіше натуральний (зазвичай тільки натуральні матеріали - жорсткі), який вибирають ті, хто любить високу поверхневу твердість.

Досить рідко він використовується, тому що все-таки багато хто вибирає матрац для ліжка з поверхневою м'якістю.

Варіанти типу:

  1. Пружинний блок (не важливо Боннель або pocket spring) + кокос / кінський волос / сизаль / пальмова сіно. З набором ваги пружинний блок працює все активніше, але біля тіла немає комфортної пінної м'якості, матрац працює досить жорстко.

Тип жорсткості №4. Усередині нейтрально, посередині жорстко, зверху м'яко.

Найбагатший по відчуттях і найпоширеніший з продажу тип жорсткості. Цей тип конструкції подарував нам можливість найтоншим чином налаштовувати жорсткість і закладати в матрац багатющі гами комфорту, частенько можна зробити цілу симфонію :).

Обмеження для цього типу матраців пов'язано з активною роботою внутрішнього ядра, а значить для особливо великих людей, такий варіант матраца поступається типу №2.

Варіанти типу:

  1. Простий беспружинник. Внутрішнє нейтральне ядро ​​- жорстий прошарок - комфортний матеріал.
  2. Складний беспружинник. Нейтральне внутрішнє багатошарове ядро ​​(аналог пружинної амплітудістості) - жорсткий прошарок - комфортний м'який матеріал.
  3. Класичний пружинник. Незалежний пружинний блок 14 см - жорсткий прошарок (найчастіше кокос, у GASH на додачу ще й зомбі-піна або сизаль) - м'який комфортний фасад.

Це найбільш поширений тип матраца, тому що дозволяє домогтися багатогранного комфорту, поєднати долю жорсткості з часткою м'якості і побудувати індивідуальний комфорт для кожної окремої ситуації.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001