Футон vs Топпер: в чому різниця? | Gash

19 Травень 2019

Чим відрізняється футон від Топпера. Особливості тонких матрацівМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Чим відрізняється футон від Топпера. Особливості тонких матраців

У наш час нагальних, некомпетентних і неправильних рішень футони (і особливо - Топпери) придбали величезну популярність.

Спочатку ми розберемо, чим відрізняються ці назви. А потім перейдемо до найважливішого - причин, які призводять до покупки футона / Топпер.

Топпер це -

- тонкий матрац топпер йде товщиною від 2 до 7 см, і ним накривають незручну (м'яку, жорстку, голий Боннель, занадто багато кокоса, стики дивана) поверхню для сну для зміни її характеристик.

Насправді, переважна кількість продажів в сегменті тонких матраців доводиться саме на Топпери, тому що футони - більш товсті майже повноцінні матраци.

Коли потрібен топпер?

Наприклад купили ви дешевий Боннель. Боннель сам по собі нічого не означає, найважливішу партію грає технологія його виготовлення. Чим більше кількість матеріалу НАД агресивною сталлю пружин - тим боннель зручніше і тиск самих пружин глибше від тіла.

Біч боннельних матраців в тому і полягає, що найчастіше їх конструкція дешева - просто пружинний блок і мінімальні настили. В такому випадку ви купуєте практично голий Боннель. І ось тут-то і виникає необхідність в Топпері  щоб хоч якось ізолювати хребет від тиску сталевих пружинок.

Або ось стоїть у вас диван гармошка. Незручний - моторошно. Форма подушок не плоска, а опукла. Стики більш тверді, ніж самі подушки - чомусь  поверхня має різну щільність і спати зовсім незручно. Часом може здаватися, що у всьому тілі зупиняється кровообіг, так погано.

В такому запущеному випадку вам знадобиться вже навіть не топпер, а футон з потрійною модуляцією, щоб нижній шар був м'яким і заповнював нерівності, щоб центральний шар був жорстким (бажано з кокосової койри) а верхній шар знову пом'якшував спальне місце і повертав йому високий комфорт.

Хоча двосторонні збірки теж можуть бути хороші. Знизу м'яко для заповнення нерівностей, зверху жорстко для підвищення жорсткості і вирівнювання площини.

Що таке топпер фізмеханічно?

 

Топпер - це додатковий матрац на неякісному (або невідповідному по жорсткості) спальному місці.

Наповнення Топпер може бути дуже різним, і, отже, і його фізмеханіка і вектор корекції.

Матрац топпер може бути жорстким і складатися з жорстких натуральних волокон - кокоса і повсті. Дорожчі моделі можуть містити сизаль і навіть містити водорості (в майстерні матраців GASH ми називаємо це пальмовою сіном) або, що найкрутіше - 100% кінський волос.

Найчастіше такий матрац тонкий на диван беруть тоді, коли диван швидко продаючи, або відразу попався занадто м'який, або диван одночасно і м'якуватий і має неудообние стики на поверхні поперек тіла.

Ще частіше тонкий матрац топпер - це поєднання м'яких шарів.

М'які Топпери користуються особливою популярністю, адже на ринку існує стереотип що жорстке - однозначно ортопедичне.

Ось люди і купують все жорстке, жорсткі дивани, жорсткі матраци. Дуже швидко надії на ортопедичний ефект розбиваються і виявляється, що спальне місце настільки жорстке - що на ньому просто неможливо спати. Все тіло болить.

Що людина починає шукати? Правильно! Пом'якшувальний топпер.

Зазвичай це просто шматок слабкого м'якого меблевого пінополіуретану. Просто, дешево і сердито. Так, недовговічне. Так, неефективно - а й диван люди купують абсолютно не з такого типу міркувань. І так само як недавно був куплений диван - за залишковим принципом з найдешевших що тільки можна знайти - так само докуповується до дивана і топпер. Дешевше і швидше. А там видно буде.

Але дбайливі господарі, вже один раз обпікшись на покупку дешевої і неправильної по жорсткості речі купують хороші Топпери, з якісними м'якими піною, високим комфортом і довговічністю.

 

Тонкий матрац

Щоб навіть найтонший ортопедичний матрац мав право на звання «ортопедичний», GASH вдається до складних багатошаровим композиціям, завдяки чому ми домагаємося вирішення всіх завдань, які ставляться перед матрацом для розкладного дивана.

Якщо в дивані стики, нижній (або центральний, якщо топпер - багатошаровий) шар Топпер повинен бути з жорсткого матеріалу. А верхній ми робимо з м'яких комфортних матеріалів - натурального латексу або віскоеластіка (піна мемори).

Таким чином і стики розрівнюються і компенсуються жорсткими матеріалами, і зручність розкладного дивана значно зростає завдяки більш м'якою і комфортною поверхні. Якщо топпер зробити по розумному - вийде чудовий надіваннік!

 

Матрац футон

 

Чи можна назвати футон вже повноцінним матрацом?

Так, футон в принципі вже можна назвати повноцінним матрацом. По суті футони - це повноцінний тип матраців з чистої бавовни в Японії, які мають товщину від 8 до 12 см і лежать прямо на підлозі.

Чому? Як ми знаємо для людського тіла потрібна модуляція (прогин) від 3 до 8 см в залежності від пози сну і переваг людини по жорсткості.

Якщо ви спите на спині, найімовірніше прогину 3-4 см вам вистачить з головою і саме такий рівень підтримки тіла і хребта забезпечить найкращий ортопедичний ефект. Якщо спите на боці - то навіть плечового суглобу найчастіше вистачає прогину в 6-8 см щоб навантаження було для нього не шкідливою.

Що ж вибрати простому смертному - футон або топпер?

 

Однозначно топпер! Даємо 98% що ви шукаєте накладку на незручне вже наявне спальне місце або ліжко. А значить, вам НЕ ПОТРІБЕН повноцінний матрац, який, по-перше, дорожче, а по-друге, може почати функціонувати належним чином на спальному місці. У яких ще випадках люди купують футони?

Коли обшивка дивана вже сильно зносилася, і швидше за все там накопичилося занадто багато бруду і розлучилися кліщі. Подібні гігієнічні міркування призводять до покупки дуже тонких Топпери, буквально з 2-3 см піни. По суті цей футон можна вважати просто свіжим наматрацником, який зробить спальне місце більш свіжим, гіпоалергенним і гігієнічним

Також, для профілактики пилового кліща відмінно допомагає 100% натуральний льон, відомий своїми антибактеріальними властивостями фітонцидів.

І дуже рідко, Топпери / футони купують для гостей.

Матрац футон відгуки стверджують, що саме футони (від 8 до 12 см, нагадуємо), практично нереально згорнути в рулон і заховати в коморі.

А ось Топпери - відмінний варіант для гостей. А в скрученому в рулон вигляді нетовстий топпер 3-4 см може поміститися навіть в диван.

Наскільки доцільним є топпер на думку GASH?

Чесно? Не дуже. Не завжди топпер відпрацьовує 100% свого завдання, все-таки неправильне підставу нікуди не поділося, а як і раніше знаходиться під Топпер. + Величезна кількість дешевих Топпери втрачають свої властивості вже через півроку рік служби та історія повторюється знову, забираючи з сімейного бюджету зайві гроші.

Як показує практика, в перспективі дорожча і осмислена покупка відразу хорошого спального місця - обходиться дешевше і комфортніше, ніж дурні судомні покупки чого попало за мінімальною ціною.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001