Вплив на вартість матраців для сну: фактори, які варто врахувати | Gash

30 Березень 2019

Що впливає на вартість матраців для сну?Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Що впливає на вартість матраців для сну?

Якщо говорити відверто, то на фінальну ціну матраца впливає безліч факторів, а не тільки його склад і якість.

Ось лише деякі з них:

  • довжина ланцюжка від виробника до покупця
  • факт проходження матраца через кордон (+ податки)
  • пригода бренду через виставкові площі в дорогих шоу-румах
  • якість внутрішніх компонентів прогноз служби матраца (ніхто не буде ломити ціну за одноденку, і ніхто не буде дешевити на довговічному виробі)
  • повагу виробника до своєї праці і поняття виробника про гідну винагороду для нього і його співробітників
  • очікування покупця отримати за озвучену ціну відповідну якість
  • вимоги до статусу покупки

У цих факторах криється основний диявол. Часто ціна не відповідає якості, і це велика проблема для поточного ринку матраців (до речі і диванів) - особливо в середньому і вище середнього сегментах. Ідентичний по начинці матрац може коштувати різних грошей у різних брендів просто тому, що одні бренд належить до масового ринку, а другий - позиціонується як VIP.  

Скільки коштує матрац?

Нормальний хороший двоспальний матрац не може коштувати менше:

  • на пружинах - екв. 250 доларів в висоті від 19 см
  • безпружинний - екв. 300 доларів в висоті від 15 см

Вибачте що пишемо в доларах, сподіваємося це не принесе вам дискомфорту. Просто навіть ті матеріали, які виробляються у нас в країні - виробляються в основному на імпортній сировині, на імпортному обладнанні і з використанням імпортних технологій. Тому ціни на матраци мають пряму прив'язку до долара.

Звичайно, ви можете заперечити що знайшли більш дешеві ціни на матрац. Але ми з легкістю готові парирувати - в ці ціни не входить, гідна для будь-якого сплячого на землі, якість. І дешево ви купите або незручний, або вкрай недовговічний матрац.

Дешевий матрац матиме примітивнійшую структуру, часто один шар або голі пружини. Якщо це буде дешевий пружинний матрац - він буде видавати звук. Так що готуйтеся не тільки похитнути своє здоров'я (а дуже скоро і бюджет), а й спати в співі скрипу.

Якщо це беспружинник - це і складом не можна назвати, наповнювачем буде один шматок найлегшого неякісного поролону. До речі, знаєте перша ознака неякісного безпружинного матраца? Маленька вага, дешеві матраци дуже часто легкі. Якщо ціна матраца на двоспальне ліжко схожа на його вагу - скоро виникне дискомфорт, і будете купувати новий, подорожче.

Нормальна вартість матраців - не межа.

Так, ми сказали, що якісний матрац може коштувати не менше якихось цифр.

Але чи є верхня межа? Чи існує спальний матрац, ціна якого завищена? Звісно! І тут криється найбільша підлість! Адже в світі безліч суперелітних матраців за шалені гроші виробляються з тих же наповнювачів, що і звичайні фабрики.

Давайте відразу виключимо з цього списку позиції матраців ручної роботи і лінійки екзотичних матраців з ароматним пальмовою сіном і кінським волосом. Натягнемо на все це економічні фактори в різних країнах, оплату праці, податки, масштаб виробництва.

Яку цифру ми отримаємо на виході?

Скільки коштує матрац двоспальний КЛАСНИЙ?

Матрац не ковдра і не подушка, матрац надає саме прямий вплив на стан хребта і стан здоров'я.

Матрац - це один з найважливіших предметів в нашому житті. Будь цей матрац для дитини, або ж для дорослого (чому дітям ми хочемо краще, а собі - дешевше?). Тому не важливо які верстви, в якому становищі вони знаходяться, які зима-літо ефекти він дає, який подих вашому тілу забезпечує матрац.

Не важливо яка висота матраца. Важливо, щоб він був якісним.

А розумне якість не може коштувати понад 1 500 доларів.

Запам'ятали? Класний матрац коштує від 300 до 1000-1200 доларів. Оптимально підбирати собі що-небудь за 500-600 доларів. Тоді ви не поскупився і, як говорила моя вчителька - "не затиснете рубль між яйцями». А візьмете все ділове і потрібне, все що стане в нагоді. І не переплатите просто за статус. Але і не продешевите.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001