Матраци для алергіків: вибір гіпоалергенного матрацу | GASH.ua

10 Серпень 2019

Гіпоалергенний матрац. Як вибрати матрац аллергикуМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Гіпоалергенний матрац. Як вибрати матрац аллергику

В першу чергу потрібно розуміти, що, за умови збереження високого рівня комфорту гарантована гипоаллергенность - недосяжна завдання.

Що таке гіпоалергенний матрац?

Ідеальні гіпоалергенні матраци - це піна в гумовому миючих чохлі. Але як ви, напевно, здогадалися - це далеко не комфортна штука. Ширяє, скрипить, ковзає, абсолютно не дихає.

Бажання мати максимально безпечний для вашої алергії, але і комфортний для тіла матрац таке велике, що люди готові на самообман. І виробник матраців надає для цього всі можливості.

Вони вигадують різноманітні цілющі пробіотики і іони, атоми глобулярного вуглецю, нано-просочення і іншу лабуду, обіцяють, що такі матеріали самі по собі антибактеріальні, пручаються мікроорганізмам, кліщів і грибку. Якщо їх послухати - можна прийти до висновку що будь-який матрац гіпоалергенний.

Однак, на жаль, справа йде складніше. Адже мікроорганізми, що викликають алергію, живуть не просто в тканині(піні, латексі, кокосі), а в біологічному смітті, який в достатку опадає з нашого тіла у вигляді частинок шкіри і бруду.

Так, значить, алергія на матрац може виникнути потім?

Так! Саме так і відбувається! Спочатку, поки матрац чистий, він може бути абсолютно гіпоалергенним за складом. Ви заносите його в спальню, розпаковуєте, застилаєте ліжко і починаєте спати без проблем.

Ніяких симптомів! Однак з часом при неналежному догляді (без буферного наматрасника!) Пил (згадуйте - частинки шкіри!) Природним чином осідає в матраці, в ній починають заводитися мікроорганізми ... і виникає алергія на матрац!

Що потрібно пам'ятати, вибираючи матрац аллергику

Потрібно знати, що саме і які саме матеріали в перспективі швидше стануть алергенними (заведеться пиловий кліщ), а які відразу мають алергенний потенціал (які мають алергенний власний склад).

Отже, алергенний склад мають такі матеріали:

  1. 100% пальмова сіно (інша назва - морська трава) - це дуже ароматний матеріал який може викликати сильну різку алергію на свої трав'яні компоненти.
  2. 100% кінський волос - правда ми жодного разу не стикалися з алергією на нього, виробник стверджує що кінський волос гіпоалергенний. Однак через 100% приставки ми все-таки трохи побоюємося.
  3. Натуральний латекс - каучукова гума має ледь помітним запахом, а значить певну кількість латексу окислюється і потрапляє в повітря і може потрапити в дихальні шляхи, викликавши алергію.

Матеріали, які не є алергенами, проте швидше за інших матералів накопичать алергенний потенціал:

  1. Пух - ідеальний по фізмеханіке матеріал для голови (подушка) але і для тіла (пухові перини, але моторошно дорого). Через особливої ​​структури і комфортний мікроклімат на пуху люблять не тільки люди спати, а й пилові кліщі жити. Рішення? Періодична професійна чистка подушок на фабричному спеціалізованому обладнанні. Бавовна - мікроволоконні та ще й натуральна штука, відмінно регулює вологу, майже таке ж приємне місце для життя, як і пух.
  2. Бавовна - чудова тканину як для людини, так і для всього живого.

Матеріали, які швидше за все не стануть алергенними:

  1. Синтетична тканина чохла, силікон в стьобані - синтетичне волокно занадто велике і дуже електрізуемость, щоб там набиралося багато біо-сміття і пиловий кліщ добре себе почував.
  2. Пінополіуретан - ячеистая піна, яка і пил не накопичує, так і для кліщів є не найкращим місцем для життя. Не люблять вони там жити.
  3. Пружини - усупереч поширеній думці про пружинах як пилозбірника, правильно захований пружинний блок в євро-периметр абсолютно не накопичує пилу, і не має високого алергенного потенціалу.

Матрац для дитини алергіка

Для дитини алергіка правил небагато.

Найголовніше - мінімізуйте кількість натуральних компонентів! В крайньому випадку що можна - це кокосова койра (з ортопедичних міркувань) і бавовна в тканини чохла (з міркувань комфорту і хорошого вологообміну і щоб не парив).

Так, ви не помилилися. Кокосова койра. Якщо вона захована в товщі матраца, під який-небудь фасадною піною, то алергенний потенціал у неї буде ну може 3%, що в порівнянні з тією ортопедичної користю, яку вона принесе зростаючому організму - дрібниця!

Ключі від GASH: як вибрати гіпоалергенний матрац?

  • Вибирайте матрац з синтетичною тканиною чохла і, якщо можливо, без стьобання;
  • Вибирайте матрац зі знімним (краще роз'ємним) чохлом, який можна прати;
  • Якщо є можливість вибрати стьобання - вибирайте силіконове волокно
  • Вибирайте матрац без натуральної сировини Кокосовий матрац краще не купувати
  • Не дивіться на натуральний латекс, навіть якщо стверджують, що він гіпоалергенний

І найголовніша порада КОРИСТУЙТЕСЯ наматрацником!

Важливо і бажано, щоб наматрацник був тришаровим. В такому випадку він виконує функцію пилезбираючого буфера найбільш ефективно. Щомісяця, перучи наматрацник, ви не допускаєте пил в матрац, а значить - допоможете запобігти накопиченню біоматеріалу, що провокує виникнення кліщів, і алергії на матрац!

GASH бажає Вам приємних гіпоалергенних снів!

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001