Поради з вимірювання висоти матраців для покупки | Gash.ua

26 Березень 2019

Як виміряти висоту матраца?Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Як виміряти висоту матраца?

В інтернеті надзвичайно поширена думка, що висота матраца - ключовий параметр якості виробу, нібито ортопедичний матрац не може бути нижче певної висоти, а будь-які відхилення від заданих стандартів коментуються як значне зниження якості.

GASH попереджає:

ЯКЩО ПІДХОДИТИ ДО ПИТАННЯ ВИСОТИ МАТРАЦУ ПОВЕРХНЕВО, БЕЗ РОЗУМІННЯ ПИТАННЯ - ВИ МОЖЕТЕ ВЗЯТИ НА ВІРУ БУДЬ ЗАТВЕРДЖЕННЯ, НАВІТЬ САМУ распоследній ахінею

Прямий зв'язок у висоти матраца є тільки з одним параметром - з вагою матраца.

Чи важлива висота матраців для якості?

Через наші руки пройшло безліч матраців, ми переробляли, ремонтували і розкривали американські, німецькі, італійські, російські та українські матраци. Вивчали найекзотичніші поєднання наповнювачів, кількість і якість матеріалів, висоти пружинних блоків - ми бачили стільки начинок, що одразу й не пригадаєш.

І зараз ми можемо сказати аргументовано - НІ, висота матраца в більшості випадків не має прямого зв'язку з якістю матраца, а дуже часто ситуація діаметрально протилежна.

Занадто високий і підозріло дешевий матрац, швидше за все має настільки поганий склад і композицію шарів, що дуже швидко розм'якне і всядеться, а спина на такому матраці - почне боліти.

З цієї точки зору важливо розуміти, що якщо у вас є вибір, між вищим і більш низькому матрацами в одній і тій же ціні - GASH рекомендує купувати більш низький аналог. Це з більшою ймовірністю обіцяє більш високу якість компонентів, що значно важливіша за кількість (в нашому випадку висоти).

Чи існує така висота ортопедичного матраца, при якому він стає особливо ортопедичним?

Копірайтери, які не вникають в нюанси матрацного справи часто пишуть, що ортопедичний матрац не може мати невелику висоту. Звичайна людина, яка не бажає думати своєю головою - з легкістю (і без обґрунтувань!) Підхопить цю ідею, і буде як і багато розносити звістку - "матрац не повинен бути нижче 20 см! інакше він не ортопедично! ".

Ви можете зустріти ці твердження в спілкуванні на Мамско форумах, в соціальних мережах і в безграмотних статтях, написаних профанами.

GASH відповідає. Ні, на жаль такої висоти немає. Як і універсального ортопедичного ефекту у будь-якого, підібраного індивідуально, матраца.

А якщо ортопедичної товщини матраца не існує, значить ми можемо зняти з порядку денного питання "Як вибрати висоту матраца?".

Але тоді який же висоти повинен бути матрац? А ось це - правильний питання. Тому що висота матраца - надзвичайно важливий показник саме в сенсі габаритів матраца і ергономіки його використання на ліжку.

Висота матраца для ліжка

Причому ключове слово в цьому заголовку - "для ліжка". У більшості випадків вимоги до товщини матраца - це ергономічні вимоги. Матрац повинен забезпечувати такий рівень площині, щоб їм було зручно користуватися при саджання і вставанні.

У такому випадку, якщо ви зробите неправильний вибір (зазвичай занизький матрац), вам буде незручно з нього вставати, занадто низько і кут згину коліна буде заважати вирватися нагору.

Запам'ятайте важливий показник ергономіки матраца - 45 см. Допустиме відхилення від цього рівня - + - 3 см, що означає, що в проміжку 42-48 см знаходиться найбільш зручну відстань від підлоги до верхньої площини матраца.

Також, крім товщини матраца в звичайному положенні необхідно враховувати властивості його верств. Адже один матеріал, наприклад кокос - може бути жорстким, і мати дуже низьку умінаемость при навантаженні. А інший шар - наприклад латекс - буде м'яким, і при саджання буде глибоко проминатися.

Особливу увагу слід приділяти кількості матеріалу - чим більше м'якого матеріалу, тим менше буде матрац висотою в притиснутому стані.

Якою має бути висота матраца над ліжком?

Подекуди пишуть що не менш 4 см, ми ж вважаємо що бажано від 6 см, краще 8 см над бічним бортиком ліжка. Чим більше тим краще.

І пам'ятайте, стандартна висота матраців становить від 16 (матрац для дитини) до 25 см (матрац з двома сторонами і різними зонами жорсткості зима / літо).

Товщина матраца - як виміряти?

 

Візьміть лінійку - і померяйте)))

Нічого складного в цьому немає. Або метр. Або рулетку. Міряючи можна трохи притискати пухнасту частина чохла.

І пам'ятайте, різні виробники дають припуск на чохол. Порядні дають 1 см. На межі фолу - давати на чохол 2 см. Але виробник російських матраців, наприклад, вимірює висоту матраца по самим крайнім точкам самої пухнастою частини матраца, що при декларації висоти дозволяє накинути собі до 3 см зайвої, порожній і брехливою висоти .

Се ля ві!

Задовга стаття? Мало конкретики? Сама конкретна і лаконічна інфо в нашій більш ранній статті "Все що потрібно знати про висоту матраца".

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001