Як вибрати ковдру на зиму - поради майстра матраців GASH

26 Травень 2019

Як вибрати ковдру на зиму - поради майстра матраців GASHМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Як вибрати ковдру на зиму - поради майстра матраців GASH

Давайте відразу відітнемо все зайве, ковдру на зиму є сенс вибирати, якщо:

  • ваше літня ковдра занадто легка і тонка, а ви - мерзляк
  • якщо взимку ви любите спати в прохолодній кімнаті, і підтримуєте температуру ~ 16 градусів
  • в ваших системах зберігання досить обсягу
  • ваші м'язи і улюблений остеохондроз не люблять холоду, і запалюються / загострюються від нічних промерзань
  • грілка взимку - ваш кращий друг і товариш

Багато людей, що підтримують стабільну температуру в спальні краще один раз купити мультісезонное ковдру, і цілий рік користуватися тільки їм. Далі в статті ми розповімо, які саме типи ковдр підходять.

Як вибрати ковдру?

 

Кожна людина - індивідуальність. Різні люди мають різні потреби. Не можна сказати однозначно - яке ковдру краще купити і яке подарує ідеальний сон всім підряд.

Якщо ти потієш уві сні, завжди гарячий як грубка, посеред ночі взагалі скидаєш ковдру - очевидно, що обсяг ковдри повинен бути мінімальним. Сумнівно, що такій людині взагалі потрібно зимову ковдру. Безсумнівно - воно повинно чудово пропускати повітря і регулювати влагообмен, і особливо теплообмін, і бути легким.

Легкі ковдри на зиму для «грубок».

З легких і не дуже теплих ковдр на зиму GASH рекомендує дивитися в бік таких наповнювачів:

Силіконові ковдри - зроблені з найтоншого синтетичного силіконізірованного поліефірного волокна. Вони дуже пухнасті, завдяки чому навіть при маленькій щільності створюють неймовірну м'якість і пухнастість. Нещільне силіконове ковдру не володіє вагою, не дуже парк, але в той же час - тепле і легке. А завдяки низькій ціні ця нова технологія різко увірвалася на ринок і швидко зайняла практично лідируючі позиції.

Якщо й бувають матеріали переможці - то таким останнім часом виявився силікон. Також силікон хороший за свої показники міцності, м'якості, придатний для домашньої прання, не вимагає практично ніякого догляду. Силіконовий наповнювач не є моль. Важливо розуміти, силікон - це гіпоалергенні волокно.

Багато виробників розробляють різні моделі. Силіконове волокно може бути різної товщини. Дуже популярні зараз складові ковдри на кнопках, особливо моделі з половинками різної щільності. Завдяки цьому ви можете спати влітку під тонкою половинкою, в міжсезоння - під середньої половинкою, а на зиму - з'єднувати обидва шару і отримаєте теплу зимову ковдру.

З мінусів - в перший час силіконове ковдру може посилено електризуватися і подпарівать (одиничне волокно силікону не вбирає вологу). З невідомих причин (гіпотетично - тіло адаптується і змінює продукцію вологи) через короткий проміжок часу силіконове ковдру парити перестає.

Звідки з'явилися силіконові ковдри? Прототипом для їх створення послужив найдорожчий матеріал в світі для сну - шовк. Саме властивості шовку максимально повторює силікон - не до кінця, звичайно, шовк - натуральний матеріал, шовк ніжніше, шовк не парить, шовк ще легше, але ціна ...

Ковдра бамбук

Також, будьте обережні і уважні - переважна кількість виробників називають силікон бамбуковим волокном. Тому купуючи бамбукове ковдру дуже навіть може статися, що його склад - звичайний силікон.

Шовкові ковдри на зиму не підходять. Вони занадто легкі, у шовку низька теплоємність, він завжди прохолодний.

Синтетичні (силіконові і бамбукові) ковдри для профілактики можна піддавати будь-чищенні, підходить і віджимання, і засоби для виведення плям. Величезний плюс - це особливо і не потрібно, тому що силіконове волокно не вбирає вологу, то і ризик грибка і алергії у такого ковдри - фактично нульовий.

З цієї причини такі ковдри хороші і для немовлят (які до всього ще й писати). Бавовняна ковдра - новинка на ринку, коли до силіконового волокна (або синтепону) підмішують волокна бавовни. Теж відмінна штука, яка менше ширяє і краще регулює влагообмен! Щоб не бути обдуреними в складі і не купити бамбукове ковдру з силіконом - завжди читайте етикетку!

Теплу ковдру на натуральній основі.

Таких моделей, точніше типів - небагато, всього 3.

Верблюже ковдру - класика радянського періоду, до речі, незаслужено забута, можливо через те, що воно на дотик грубо зроблене.

Фізмеханіческі, верблюже ковдру на дотик не така м'яке і комфортне, як пушістоволоконние вироби. але:

  1. верблюже ковдру відмінно регулює влагообмен, згадати коли ви останній раз стали липкими під такою ковдрою не вдасться - це неможливо
  2. не дивлячись на тонкість, верблюже ковдру має відмінну теплоємність, все-таки це шерсть
  3. верблюжа шерсть - унікальна, тому що не тільки ізолює холод від тепла, але і регулює тепло (згадайте, верблюди водяться в пустелях)

 

На жаль, верблюжі ковдри випускаються переважно в односпальні розмірах, не так-то просто буде знайти євро-півторатонку, не кажучи вже про повноцінний двоспальне ковдрі 200 * 220, під які зараз йде практично все двоспальне постільна білизна.

Однак фабрика матраців GASH вірить, що в дуже незабаром виробники повернуться до цієї технології, і перетворять цю начинку в хіт, просто змінивши спосіб плетіння верблюжої вовни і додавши більше м'якості.

Ковдра з овечої вовни - поступово замінила верблюжу шерсть

. По-перше, нові економічні реалії розпаду совка - овчина доступніше і ближче по географії виробництва. По-друге, і це найгірше - технологія впушіванія і термофіксації овечої вовни привела до того, що її миксуют з синтетичним волокном, а значить на виході виходить не 100% натуральний продукт.

До чого це призвело? Ви можете купити ковдру з овчини, в якому овчини буде від сили 10%.

Пухові ковдри

 

Саме елітне, дороге і тепле рішення для зимового сну.

У пухових ковдрах важливо розуміти одну хитрість - чим більше в ньому білого елітного пуху - тим воно тепліше.

Якщо ви купите дешеве пухо-пухові ковдри на 1,5 кг ваги і дороге ковдру з білого пуху на 500 грам - то, всупереч математичній логіці (де більше утеплювача - то і тепліше) - більш теплим виявиться більш легке пухова ковдра.

Якщо ви шукали антиалергенне пухова ковдра - пам'ятайте: воно антиалергенне лише перші роки служби. Пух за своєю структурою - надзвичайно зручне і комфортне місце для збору пилу і колективного проживання пилового кліща. Сам по собі добре очищений пух антиалергенного. Але з часом, алергенність пухової ковдри сильно зростає і воно вимагає регулярних спеціалізованих чисток.

Але натомість примхливості в експлуатації саме пухові ковдри дарують самий чудовий, теплий, ніжний, затишний і невагомий сон. А ще дуже часто люди вивертаються, і обертають пуховою ковдрою шию так, щоб і в цьому місці створити ідеальну ортопедичну підтримку.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001