Вибір непромокаючого наматрацника: найкращі рішення | Gash

20 Травень 2019

Який непромокаючий наматрацник краще?Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Який непромокаючий наматрацник краще?

Кожен практичний покупець розуміє, наскільки важливий додатковий чохол на матрац для гігієни спального місця, і одночасно з покупкою нового матраца задається питанням - який наматрацник краще купити?

Не будемо логічно розділяти наматрацник на диван і чохол для матраца на різні аксесуари - це одне й те саме з ідентичними функціями:

  • Захистити спальне місце від потовиділення
  • Розмістити між тілом і ліжком / диваном бар'єр від забруднень (частинки шкіри)
  • Зробити ліжко більш гігієнічною і полегшити догляд за спальним місцем

Всі наматрацники на ліжко діляться на два великі класи: 

  1. Наматрацник дихаючий класичний (без функції затримання вологи, захищають від плям, запаху, бактерій, з вентиляцією все ок)
  2. Наматрацник водонепроникний (завдяки клейонці захищає матрац від всього - бруду, сечовипускання, протікання, бактерій і дихання - але гірше дихає).

Не будемо торкатися структури і особливостей дихаючих наматрасников. Тема цієї статті - тільки непромокальні наматрацники.

Наматрацник водонепроникний 

З моменту виникнення першої водонепроникної клейонки (пам'ятаєте, така важка, прогумована, помаранчева) на ринок вийшло безліч виробників, які пропонують безліч моделей.

Раніше досить часто виробники з серйозним обличчям пропонували наматрацники на основі поліетиленової клейонки - незважаючи на те, що вона абсолютно не дихає, жахливо ковзає та на додачу ще й голосно шелестить. Така собі допомогу. Швидше ведмежа послуга, тому що користуватися таким виробом украй незручно і некомфортно.

Але сьогодні технології зробили крок далеко вперед, і водонепрониений наматрацник став тихим, дихаючим і нековзним. І дякувати за це ми повинні поліуретан (який до речі використовується і в матрацах - все піни, в т.ч. і меморі, це піно-поліуретан).

Наматрацники на основі поліуретанової мембрани бувають 3 основних типів, приблизно однакових за якістю:

  1. На основі бавовняної махорки - завдяки натуральної тканини наматрацник приємніше на дотик, менше електризується і краще дихає. Але є і мінуси - махра дуже тонка тканина і здатна зібрати менше вологи. Ціна такого варіанту може дуже сильно відрізнятися в залежності від країни виробника. Натуральні непромокальні наматрацники дуже часто йдуть в елітних моделях від іменитих європейських виробників, і коштують в 2-5 разів дорожче звичайних.
  2. На основі синтетичного трикотажу - поліуретан напилюють на нижній шар тканини. Такий наматрацник може зібрати більше вологи (і як результат - менший радіус плями). Ціна таких наматрасников зазвичай невелика.
  3. Стьобаний наматрацник з окремим шаром поліуретанової мембрани, підшиті знизу. Такий наматрацник самий пухнастий і вологоємний. Але тканину в ньому використовується найдешевша, він голосніше ковзає і шелестить.

Чохол на матрац непромокальний на основі пінополиуретанової мембрани надійно захищає структуру матраца від бруду, вологи, бактерій, мікробів, запреванія. Завдяки тому, що в матрац взагалі ніяк не потрапляє волога у матраца / дивана не з'являється запах - ваше спальне місце надійно захищене від заппрівання.

Непромокальні матраци для лежачих хворих

По суті є звичайними матрацами, укладеними в чохол зі спеціальної густо прогумованої тканини (не плутати з наматрацниками, тканину на медичний непромокальний матрац для лежачих хворих набагато щільніша).

Майстерня індивідуального матраца GASH не займається виробництвом таких матраців, так само як і спеціальними матрацами, які оберігають користувача від пролежнів.

Як вибрати наматрацник за розміром?

В першу чергу, вологонепроникний наматрацник потрібно вибирати звичайно по габариту ліжка / дивана, з урахуванням висоти.

Враховуйте також і форму наматрасника - дуже бажано, щоб він захищав не тільки верхню площину, а й «обіймав» ліжко / диван з боків, тому що затікання вологи збоку трапляється досить часто. В такому випадку можна намочити і подушку, і ковдру.

Прання всього матраца, його чохла, постільної білизни і ковдри - цілком ймовірне наслідок неправильно обраного форм-фактора наматрасника.

Чому наматрацник 160х200 користується меншою популярністю, ніж наматрацник 180х200? А наматрацник 140х200 так взагалі вкрай рідко замовляють водонепроникним?

Тому що саме на розмірі 200 * 180 краще і комфортніше спати з дитиною, а значить і потрібен захист. На матраці шириною 160 см з дитиною вже затісно, ​​батьки рідше сплять і рідше піддають своє ліжко ризику бути забрудненою.

Найпопулярніші розміри:

наматрацник 90х190

наматрацник 90х200

наматрацник 80х160

наматрацник 80 * 180

наматрацник 80 * 190

Саме такі стандартні розміри дитячих матраців.

І пам'ятайте, у комплекті до нашого фірмового пропозицією Немовля автоматично йде наматрацник 60х120, але промокає, дихаючий.

Ну і давайте все ж дамо однозначну відповідь на питання:

Який непромокаючий наматрацник краще?

Найкращим вологонепроникним наматрацником GASH вважає:

  • Наматрацник на поліуретанової мембрані
  • Поліуретанова мембрана повинна бути якісною, тонкою і дихаючою
  • Верхня частина наматрасника повинна бути натуральною (бавовняна махра)
  • Наматрацник повинен повністю обіймати матрац і доходити до підматрацника
Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001