Яку подушку вибрати? Рекомендації та великий вибір на Gash

09 Червень 2019

Яку подушку вибрати?Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Яку подушку вибрати?

Подушка грає ключову роль в забезпеченні комфортного сну і відпочинку людини. Якщо спостерігаються проблеми в шийному відділі хребта, такі як грижа, протрузія диска або спазми м'язів, правильно підібрана подушка має навіть більшу роль, ніж матрац. Саме вона сприяє зручному розташуванню голови і шиї, повному розслабленню і гарному відпочинку.

 

Пух vs латекс vs memory

 

У латексного наповнювача своєрідна фізмеханіка (подушка надзвичайно пружна, желейна), а також досить помітний гумовий запах. Згідно зі статистичними даними майстерні матраців Gash, латексні подушки підходять близько 30% людей, особливо тим, хто любить максимальну м'якість і розслаблення. Однак у всіх інших випадках - латексні подушки людям не підходять. 

Тому перед придбанням краще протестувати товар і визначити, чи підходить він вам. Лежите на подушці так довго, як тільки зможете. Адже вартість хорошою латексної подушки складає 30 $ і більше. Ці гроші не повинні бути викинуті на вітер.

Меморі подушки стали надзвичайно популярні останнім часом. Однак майже половині з них призначена  невесела доля - в шафі або на горищі. Чому може не підійти меморі подушка? В основному це відбувається через занадто високої жорсткості меморі, яка буває двох типів - м'яка (індекс 10) і жорстка (індекс 18), тому потрібно з особливою увагою тестувати таку подушку перед покупкою.

Пухова подушка є повною протилежністю латексної і меморі подушкам. Це не піни, а натуральні, якщо можна так висловитися, волокна пуху. Всупереч поширеним побоюванням щодо високої алергеннісості пуху і присутності всередині виробу кліщів, фабрика матраців «Gash» дотримується дещо іншої думки. Так, при наявності порушень імунної системи або виражених алергічних реакцій, пух дійсно може викликати загострення. АЛЕ у людей з нормальним імунітетом ніяких проблем при використанні пухових виробів не виникає, і боятися страшилок про пилових кліщів здоровим людям нічого.

На нашу думку, натуральна фізмеханіка пуху з найбільшою ймовірністю здатна подарувати повноцінний відпочинок шиї і задоволення від сну. Пух має мінімальну відштовхуваність - він просто не відштовхує голову, як латексна подушка, а ніжно продавлюється під навантаженням. Також пух забезпечує стабільну, нееластичну основу для голови і шиї, в той час як латекс навпаки - наделастичні, тремтячу підтримку, а меморі - приємну в'язкоеластичну підтримку.

Якщо Вам не підходить пухова подушка через алергію, майстерня матраців Gash рекомендує Вам вести пошуки в напрямку інших подушок волоконного типу або м'яких мемори класичної форми або з невеликою хвилею.

 

Розміри подушок

 

Розміри і висота подушок можуть бути різними і вимоги до них у різних людей абсолютно різні. Деякі люблять високі подушки, деякі - низькі. Найпопулярніші розміри - 50 * 70 і 40 * 60. Найкращі шанси підійти є у невисоких нежорстких подушок волоконного типу (пух, шовк, синтепон, силікон), потім - у м'яких невисоких мемори подушок хвилею (обов'язково переконайтеся при покупці що мемори м'яка!). 

Вимога до підвищеної м'якості подушки логічно - адже вага голови становить від 2 до 3 кг, і в разі жорсткої подушки голова навіть не буде її продавлювати, ні про яку анатомічності в такому випадку не може бути й мови.

Дуже сподіваємося що наша стаття допомогла краще розібратися в такій складній темі. Майстерня індивідуального матраца Gash бажає Вам міцного і здорового сну. Дякую за увагу!

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001