Кокосова койра у виготовленні матраців - GASH

11 Серпень 2019

Кокосова койра у виготовленні матрацівМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Кокосова койра у виготовленні матраців

 

Кокосова койра - легендарний і надзвичайно поширений матеріал, який знайшов своє застосування в основному в сфері сільського господарства (як субстрат для вирощування рослин) і в меблевій сфері (як наповнювач матраців).

Ось саме про кокосовий наповнювач для матраців GASH і поговорить.

Кокосова койра

У перекладі з англійської «coir» означає «кокосові волокна», тому говорити кокосова койра дещо тавтологічно... але всі говорять :).

Чим відрізняється кокосова койра для матраців, від кокоса для сільського господарства? 

По-перше, тим, що для матраців використовується особлива технологія скріплення кокосових волокон - латексації. Для того, щоб шар кокосової койри був рівномірно організований, а волокна скріплені - з кожного боку кокосові волокна сприскують каучуковим клеєм, по суті рідким латексом.Саме латексації дає койри надійність і еластичність.

По-друге, в рівномірний шар койри відбираються лише довгі волокна, щоб вона була більш стійка на розрив в процесі експлуатації.

А для сільського господарства кокос йде в чистому вигляді - без латексу, і досить часто у вигляді коротких волокон. Саме тому шукати матрац з кокосовою стружкою не зовсім коректно, кокосова стружка а) коротка, б) нелатексована, в) застосовується в сільському господарстві, г) не застосовується в матрацах (крім бікокоса).

Згадаймо! Койра збирається з навколоплодій горіха кокосової пальми, замочується у воді, організовується в рівномірне полотно голкопробивним способом й або сприскують (для низьколатексованих видів), або глибоко просочується (високолатексовані сорти) натуральним латексом.

Кокосовий матрац плюси і мінуси

Спочатку мінуси, їх не так багато і вони не такі страшні:

  1. Матрац з кокоса багато важить і незручно перевертати
  2. Подейкують, що кокосова койра містить феноли, які можуть привести до алергії. GASH не стикався у своїй практиці з такими випадками. Жодного разу жоден клієнт не поскаржився на алергічну реакцію на кокос.
  3. Високолатексована кокосова койра може мати виразний запах гуми
  4. Високолатексована койра досить швидко пересихає і втрачає свої пружні властивості
  5. Кокосова койра у великих масивах може проявити свою усадкову і дати помітну яму
  6. Неправильно оброблена кокосова койра в матраці може зменшити довговічність і комфорт матраца

Плюси кокосових матраців:

  1. Кокосове волокно - це натуральний матеріал, створений самою природою, тіло миттєво відчуває натуральну фізмеханіку, хребет розслаблюється і відпочиває
  2. У кокосі не заводяться кліщі і бактерії з-за високого вмісту в ньому природного пластику - лігніну. Також завдяки лігніну кокос не схильний до гниття і відмінним чином підходить для немовлят.
  3. GASH працює з низьколатексованою (15%) койрою і тому вважає її гіпоалергенним волокном.
  4. Кокосові волокна чудово вентилюються і створюють здоровий мікроклімат спального місця.
  5. Кокосова койра формує ортопедичну жорсткість, зберігаючи при цьому анатомічні властивості матраца
  6. Краще ізолятора для пружин GASH не знає, наші найвіртуозніші пружинні матраци

Які матраци з кокосової койри бувають?

Пружинні матраци з кокосом - найпоширеніший варіант на ринку. Точкова еластичність і анатомичность пружин ховається деревної жорсткістю кокоса. Якщо правильно обробити кокос (правильна кількість, м'який повсть, полноклеевая проклейка) то пружинник з кокосом ідеально потурбується про ваше здоров'я і буде приносити масу задоволення щоночі.

Матраци кокосові дитячі в ліжечко 120 * 60 - зазвичай робляться повністю з кокоса без інших компонентів. Варто особливо відзначити, що цілісний матрац з кокосової койри - не найкраще рішення для дитячого хребта. Незважаючи на поширений міф, що формується дитячому хребту потрібна крайня м'якість, дослідження GASH все ж показують, що немовлята сплять на матрацах з певною поверхневою м'якістю.

Не варто скидати з рахунків відмінний варіант здешевлення дитячого матраца, коли замість кокоса наповнювачем виступає холофайбер або струттофайбер. Це теж волокна, вони прекрасно дихають і не особливо дружні до бактерій і пилових кліщів, а якщо вони високощільні - то матрац не виходить м'яким.

Наш найбільш продаваний матрац для немовлят ви знайдете за цим посиланням.

Безпружинні матраци з кокосовою койрою - теж дуже поширений і дууууууже різноманітний клас матраців.

На відміну від пружинних матраців, де кокос може служити лише як ізолятор ядра, в безпружинних матрацах кокос може бути:

  • Ізолятором ядра, який додає деревної жорсткості пінам або латексному моноблоку (дивлячись що в ядрі)
  • Ядром, зазвичай це масиви від 4 до 6 см кокоса (таку екзотику як кокосова пружина в цій статті ми описувати не будемо, хоча в далекому минулому GASH працював і з цим цікавим матеріалом)
  • Рівноправною частиною в так званих шахматки кокос-латекс - досить популярний вид листкового пирога, в якому, наприклад, 3 см кокоса чергується з 3 см латексу кілька разів. Через величезну вагу таких матраців і високого ризику усадочності кокоса GASH припинив роботу з цією логікою побудови матраца.

Контрольний висновок про кокосову койру від GASH?

ЦЕ КЛАСНА ШТУКА ДЛЯ ВСІХ СПЛЯЧИХ, ЯКІ ЛЮБЛЯТЬ ВІД НЕЙТРАЛЬНОЇ ЖОРСТКОСТІ І ВИЩЕ.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001