М'який матрац - оптимальний вибір для різних поз та ваги | Gash

03 Лютий 2019

М'який матрац - під які пози і вагу підійде?Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

М'який матрац - під які пози і вагу підійде?

Попереджаємо відразу! Поняття «м'який» вельми відносне! Візьміть любителя жорстких матраців, який спить з прогином 1,5 сантиметра, і дайте йому середньожорсткий звичайний матрац з прогином 3,5 см - він обов'язково скаже «Який жах! Це ж жахливо м'яко! ».

За теорією жорсткості GASH, м'який матрац це:

  • прогин матраца більше 5,8 см в зоні критичних навантажень
  • мінімальний зворотнеій тиск
  • повна відсутність натуральних волоконних матеріалів
  • середнє нейтральне або м'яке ядро ​​матраца
  • м'які контактні настили

Під які пози хороший м'який матрац?

За нашими дослідженнями, основних поз сну на м'якому матраці може бути всього три:

  1. чисто на боці, таким чином матрац відпрацьовує виразний силует, що виступають стегна і плечі
  2. в позі «біжуча вдалину зірка» (це коли верхня половина тіла лежить на грудях, а таз вивернутий боком)
  3. на спині (!) для особливо фігуристих сплячих з стирчачою попкою і перегинистим попереком

Всі ці пози сну не є в чистому вигляді рекомендацією до м'якого матрацу!

Дуже важливо пам'ятати, що крім цих відповідних вельми вузьких параметрів, головна вимога - це вимога самої людини, який точно знає - "хочу м'який матрац!"

Ми не дарма сказали в підводці, що м'який матрац - доля лише 10% сплячих. Це дійсно так. Адже до м'якого матрацу розташовані люди з особливою фізіологією, яка розслабляється на максимально м'якому. А таких людей дуже небагато!

Чому на м'якому матраці рідко хто може спати на спині і на животі?

Тому що поперековий вигин любить свій стандартний кут викривлення. І якщо його а) перегинати в ту ж сторону (в позі сну на животі таз занадто глибоко вгрузає  в матрац) або б) вигинає в зворотну сторону (в позі сну на спині поперек не отримує необхідну підтримку і згладжується) - поперек починає активно боліти і не дозволить вам так спати. І переверне на бік.

Для кого ж гарні м'які матраци?

  • М'які матраци люблять дуууже худенькі люди, яким не вистачає ваги продавлювати среднежесткой матраци. По суті, для таких худіків м'який матрац є або напівм'яким, або среднежорстким. Їм ніколи не буде занадто м'яко!
  • Фігуристі люди з активними виступами (і впуклостями між виступами), які вимагають заповнення. До речі в разі із занадто перегинистим попереком тільки м'який матрац здатний забезпечити комфортний сон на спині!
  • Дуже великі люди, які потрапляють в ситуацію, коли на ніжну чутливу жирову масу зверху тисне велика вага, а знизу - занадто жорсткий рівний матрац. В цьому випадку дуже м'якого матраца теж не буває! ⠀

А що ж інші? Їм поганий м'який матрац? 🤔 А якщо дуже хочеться, як воно буде для здоров'я спини?

Дуже часто, вимога "купити м'який матрац" обумовлено травмою протилежності. Коли людина надто довго мучиться на жорсткому матраці - природна реакція це кинутися в іншу крайність. Якщо не підійшов надто жорсткий матрац - значить підійде максимально м'який!

Ми застерігаємо, виразно м'які матраци мають гарну концепцію. І в рожевих фантазіях вони дуже зручні. Але коли матрац занадто м'який - спати на ньому ви з 90% не зможете в принципі!

Навіть якщо в перший час м'який матрац підходить добре, в дуже великій кількості випадків вже через рік-півтора здоров'я закінчується, і спина починає піднивати, і просити підвищити жорсткість. Хоча б до среднежесткого матраца.

У той же час, якщо все що Вам траплялося досі - виявлялося для Вас болісно жорстким, що ж - вельми і вельми ймовірно, що ви потрапляєте в ті 10% щасливчиків, яким тільки така (скажена) м'якість і потрібна.

Значить можна відкинути сумніви, перестати слухати нісенітницю про «ортопедичну жорсткість» і впевнено вимагати - я точно знаю, що хочу м'який матрац! Зрештою, життя одне, а матрац завжди можна якщо не скорегувати по жорсткості, то замінити!

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001