М'який матрац: шкода чи користь? Вибір найкращого матрацу від GASH

10 Серпень 2019

М'який матрац: шкода чи користь?Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

М'який матрац: шкода чи користь?

Якщо ви зайдете в інтернет і клікніть на будь-який м'який матрац який вам сподобався - ви побачите що там написано в т.ч. і ортопедичний матрац.

Ортопедичний матрац користь і шкода

Отже, в якому випадку ортопедичний матрац приносить користь? У-всіх, коли він дозволяє вам добре розслабитися, заснути, довго безтурботно проспати і виспатися. Якщо ви вранці встаєте повним енергії і відпочилим - значить цей конкретний матрац ортопедичний і приносить вам користь.

Однак дуже часто буває так, що на ранок ви прокидаєтеся розбитим і не виспаним - це значить що ви купили матрац, який не відповідає потребам вашого хребта, і призводить не до відпочинку, а до ускладнень у відпочинку м'язів, стає перешкодою хорошого кровообігу в хребті і порушує вашу природну поставу.

У яких випадках це відбувається фізмеханічно?

  1. Коли матрац занадто жорсткий - в такому випадку проблема виникає найчастіше в попереку (рідше - в плечових суглобах якщо ви спите на боці), адже інші (всі!) Частини хребта люблять підвищену жорсткість і відмінно на ній відпочивають.
  2. Коли матрац занадто м'який - в цьому випадку проблема виникає у всьому тілі, і в попереку, і в грудному відділі, і в ногах, і в шиї і в загальному всьому тілі, проявляючись жахливо низьким тонусом, слабкістю, розбитістю і тривогою.

Про м'які матраци і їх шкоду ми зараз докладніше і поговоримо.

М'який матрац на ліжко - шкода і користь

Дивна річ, не дивлячись на те, що переважна більшість людей, консультантів, ортопедів знають, що м'який матрац приносить шкоду здоров'ю людини - в переважній кількості рекламних матеріалів в якості вершини комфорту пропагується саме дуже м'який матрац

Почитайте будь-який рекламний проспект і ви обов'язково знайдете там забавні фрази про ніжне обволікання, про невагому поверхню, про надрозумні пори з ефектом пам'яті, про глибоке поринання та інший м'який мотлох.

І все ж, чи є люди, яким м'який матрац приносить користь?

Звичайно ж так! Кожна людина - унікальна, і у кожного - унікальне тіло і своя власна нервова система, темперамент і умови для розслаблення. За дослідженнями GASH лише кожен 10-й сплячий реально потребує максимально м'який матрац. І часто, в такому випадку меж м'якості навіть немає.

Виразно м'який матрац можна зробити різними способами і з різних матеріалів. Складно зробити м'який матрац з повсті - ні кокос, ні сизаль ні будь-яке інше волокно м'який матрац не сформує.

М'який матрац можна зробити, поєднуючи пружини, пінополіуретан, натуральний латекс і меморі (часто ще називають меморікс).

Для того, щоб зробити м'який матрац на пружинах, в ньому: 1) не повинно бути жорстких волоконних прошарків (повсть, кокос, сизаль), 2) повинні бути великі масиви латексу або м'якого пінополіуретану (сюди входить і меморікс).

Найбільш популярні м'які матраци, звичайно ж, це матраци на основі латексного моноблока - наделастичність натурального латексу створює відчуття желейні, водянистості, повного обволікання і занурення.

М'які матраци з пінополіуретану шкода

Найменш популярні м'які матраци з пінополіуретану через їх очевидної шкоди для відпочинку і сну - це матраци з надм'якими латексованими або в'язкоеластичними пінами.

Але будь ласка, не плутайте причину шкоди пінополіуретану в матраці. Це відбувається не тому, що пінополіуретан там просто знаходиться і тому що він шкідливий сам по собі. Ні, навпаки - пінополіуретан - один з найбільш безпечних матеріалів для використання в матраці. Пінополіуретан сертифікований в усьому світі як наповнювач матраців, дитячих іграшок, жіночої нижньої білизни і навіть застосовується в імплантології.

До того ж, пінополіуретан в рази менше накопичує пил і є матеріалом, в якому пилові кліщі практично не живуть. Саме тому пінополіуретан вважається найкращим матеріалом для алергіків.

Меморикс шкода

Насправді шкідлива м'якість пінополіуретану, а особливо - недостатній зворотній натиск, який має підтримувати тіло людини і сприяти його розслабленню і відпочинку.

В'язко-еластичні пінополіруетанові піни мають найменший індекс зворотнього тиску і приносять найбільшу шкоду вашому відпочинку, не забезпечуючи необхідної і достатньої пружності матраца.

Саме меморікс в великих обсягах (вище 4 см) і в поширеною на ринку низькою жорсткості більше ніж будь-який інший м'який матрац загрожує безпеці вашого хребта і відпочинку.

Найголовніше протипоказання, яке GASH може озвучити впевнено - не купуйте м'який матрац з великою кількістю меморі. Візьміть пружинник, візьміть латексний матрац - але не меморікс.

Продавлений матрац.

До речі! Багато людей з часом, якщо придбали недостатньо якісний матрац, стикаються з м'яким матрацом не з власної волі. Коли матрац продавлюється - він стає занадто м'яким, і відразу стає зрозуміло - чому м'які матраци шкідливі. Розбитість, слабкість, болі в спині.

Остаточна порада GASH: якщо ви на 100% не впевнені, що м'який матрац вам точно потрібен - беріть як мінімум середньожорсткий. Здоровіші будете!

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001