Подушка для годування: як правильно вибрати на Gash

20 Листопад 2019

Подушка для годування: як правильно вибратиМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Подушка для годування: як правильно вибрати

Народження малюка - завжди щастя. І його не здатні затьмарити навіть найсерйозніші складності, нерозривно пов'язані з появою нового члена сім'ї. Тим більше, сучасні розробки допомагають молодим мамам зробити догляд за малюком максимально комфортним.

Один з процесів, з яким матусі доводиться зіткнутися відразу після народження дитинки - годування. Новонароджені їдять часто - кожені  дві-три години малюк вимагає груди. І скільки часу триватиме годування - нікому не відомо. За цей проміжок, який може тривати і 20, і 40 хвилин у жінки затікає рука, спинні м'язи, втомлюється хребет. Навіть в положенні лежачи на боці втоми не уникнути. Рішення - подушка для вагітних і годування.  Якщо ще недавно про такий корисний аксесуар  було практично невідомо і мами шукали підручні засоби для організації зручного годування, то сьогодні в асортименті фабриці матрац Gash представлено і таке.

Подушка для годування: види

Якщо задатися питанням пошуку подушки для годування, то виникає наступна проблема - яка модель краще? Адже виробники радують мам різноманітністю. Класифікація виробів проводиться за кількома критеріями. Перший - форма подушки:

  • Модель може являти собою дугу у вигляді підкови. Саме цей варіант найбільш поширений і представлений в широкому діапазоні розмірів і кольорів. Така подушка універсальна - вона може використовуватися як під час вагітності, так і для годування малюка, а згодом - служити бар'єром на дивані для рухливих непосид або затишним гніздечком для сну дитини.
  • Подушки в формі літери С також популярні. Вони зручні, в першу чергу, для майбутніх мам. Зростаючий животик цілком комфортно розміщується в виїмці вироба і не створює складнощів під час сну жінки.
  • Подушка-бублик - ідеальний винахід для тих, хто звик спати на животі. А після народження крихітки її також можна використовувати для годування, хоча варіантів розміщення такої моделі менше, ніж вигнутих варіантів.
  • Пряма подушка без загинів не менше практична. Її можна застосовувати також в декількох варіантах - для сну на боці під час вагітності, для підтримки руки під час годування, в якості огорожі на дивані або ліжку для діток котрі повзають. Таку подушку, як і перераховані вище варіанти, можна розмістити в області ніг для того, щоб уникнути набряклості і зняти з них втому.
  • Подушка для годування на руку - зменшена версія популярного аксесуара. Вона характеризується компактністю, що робить її незамінним атрибутом активних мам - такий девайс можна брати в поїздки, в авто, в подорожі, в гості.                    

  Другий критерій, який відрізняє моделі один від одного - матеріал, який використовується для виробництва. Зверніть увагу на його якість. Тканина і наповнювач повинні відповідати вимогам до безпеки і екологічності. Як для вагітних, так і для діток важлива гіпоаллергенність виробів, простота догляду за ними. Найкраще купити подушку з чохлом з натуральних волокон. Синтетичні вироби можуть викликати роздратування шкірних покривів, а також (в зв'язку з низькою гігроскопічністю) - поява пітниці.

Третій критерій, який відрізняє моделі подушок для вагітних - зовнішній вигляд. Забарвлення і дизайн виробів дуже сильно різняться. І це добре - адже кожна майбутня мама може підібрати подушечку,яка  ідеально відповідає її уподобанням.

Як вибрати подушку для вагітних і годування

  При виборі виробів слід розрізняти кілька видів подушок: одні з них більше підходять для використання під час вагітності, адже вони м'які, повітряні, незамінні під час сну. Такі вироби можна використовувати на всьому протязі «цікавого» положення. Подушки для годування відрізняються більшою жорсткістю, адже їх основне завдання - витримувати вагу немовляти, не створюючи при цьому сильного тиску на мамині руки і тіло.

Третій варіант - універсальні моделі 2 в 1. Це - якраз той самий ідеальний випадок, коли подушка може комфортно використовуватися всі 9 місяців виношування дитинчати і після її народження. Такі вироби середньої жорсткості, як правило - з зручною бавовняною наволочкою на застібці. Її можна зняти і випрати в будь-який час

Крім призначення виробу, звертайте увагу на такі нюанси:

  • наявність липучок або інших кріплень допоможе зафіксувати подушку на поверхні ліжка або на одязі в зручному для мами положенні;
  • розмір подушки може варіюватися від декількох десятків сантиметрів до кількох метрів - вибір залежить тільки від ваших потреб;
  •  обсяг подушечки підбирається індивідуально (зазвичай для зручності високих мам підходять більш «пишні» вироби, а мініатюрні жінки можуть купити і зовсім маленьку подушечку на руку);
  • наповнювач - на українському ринку представлені подушки з різними матеріалами всередині - латекс, пінополістирол, Theraline, гречані, поліефірні волокна, синтепон, поролон.    

При виборі наповнювача важливо врахувати безпеку матеріалу і його властивості. Так, латекс і Theraline дорожче за ціною, але і довговічніше. Їх величезна перевага - здатність приймати будь-яку форму, після чого повертатися у вихідне положення. А це означає, що провести ніч з такою подушкою буде комфортно навіть на останніх термінах вагітності, та й малюка розмістити на ній теж нескладно.

Синтепон дешевше, але очікувати від нього тривалого збереження форми не варто. Якщо ви не шукаєте довговічну подушку для використання і під час вагітності, і для годування малюка, а потім ще і віддачі в якості спадщини іншим мамам і діткам - можна купити недорогу синтепонові подушку. Вироби з пінополістирольними кульками більш довговічні, але теж не витримують високих навантажень. Подушки з поролоном - хороша альтернатива дорогим моделям, коштує дешево, а термін служби - великий.

На що ще дивитися при виборі подушечки для годування?

Поверхня виробу не повинна бути занадто похилою і закругленою. На ній, в цьому випадку, буде складно розмістити дитину так, щоб вона не скочувався. Віддайте перевагу моделям з плоскою поверхнею.

Подушка для вагітних і годування може бути оснащена кишеньками. Такі доповнення дуже корисні - в них зручно зберігати пустушки, серветки, інші супутні товари для догляду за дітьми. 

Про необхідність знімної наволочки ми вже говорили вище. Краще переплатити трохи, але купите модель, яку буде легко тримати в чистоті. Для зручності лікарі рекомендують придбати одразу і запасну наволочку - такий чохол надівається на подушку в той час, коли перший стірається або сохне.

Комфорт мамі забезпечить наявність застібки, що дозволяє закріпити подушку навколо талії. До того ж, така фіксація - додаткова гарантія безпеки. Під будь-яким кутом подушка не впаде і не дозволить малюкові травмуватися.

Переваги подушок-годівниць

Головне достоїнство подушок для годування - свобода мами. На  протязі всього годування, скільки б воно не тривало, у жінки залишаються вільними руки, завдяки чому вона може крім основного заняття - годування маляти, утримувати для читання книгу, планшет, спілкуватися по телефону, в'язати. Думаємо, знайти цікаве і корисне заняття на кілька годин на добу буде нескладно.

Подушка з виїмкою нагадує м'яке гніздечко, що захищає новонародженого від «великого світу». У ньому затишно і спокійно, тим більше - мама поруч.

Використання подушки для годування допомагає тренувати спинні м'язи малятка. Це - своєрідний манеж з підтримкою, в якому можна зручно і безпечно навчатися сидіти. Спираючись спинкою на м'який бар'єр дитина може грати, дивитися яскраві картинки в книжках або спілкуватися з батьками.

Подушка універсальна. Навіть після того, як дитина перестане її потребувати в якості опори, місця для сну або огорожі, виріб знайде собі застосування. Подушку можна використовувати для сну на природі в наметах, підкладати під ноги або спину при втомі або використовувати холодними вечорами для створення затишної і теплої атмосфери.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001