Подушки для вагітних: як правильно вибрати - Gash

18 Листопад 2019

Подушки для вагітних: як правильно вибратиМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Подушки для вагітних: як правильно вибрати

Протягом всієї вагітності організм жінки піддається підвищеним навантаженням. І позначаються вони не тільки на емоційному тлі майбутньої мами, але і на її фізичний стан. Вже з другого триместру починають відчуватися білю в попереку, втома ніг, нерідко з'являються набряки. Безсоння в цей час - частий гість. А коли живіт знаходить великі розміри навіть при її відсутності знайти зручну позу для сну - проблема. Проте, очікування дитини - завжди радість. А неприємні відчуття можна мінімізувати, забезпечивши зручність спині і м'язам під час відпочинку за допомогою фабриці матрац Gash..

Спеціальні подушки для вагітних допомагають розслабити м'язи, знайти комфортне положення для  животика, зняти напругу з хребта, зменшити набряклість ніг. Впливу зміненого тіла на загальний стан вагітної з такою подушкою суттєво знижується, а самопочуття, при цьому, поліпшується.

Навіщо потрібна подушка для вагітних 

Перш ніж вирішити, яку вибрати подушку для вагітних, слід розібратися, для чого потрібен цей аксесуар і які бувають різновиди виробів.

Правильно підібрана подушка допоможе:

  • забезпечити повноцінний відпочинок майбутній мамі; знайти спокій під час нічного і денного сну;
  • забезпечити всі необхідні умови для здорового розвитку плоду;
  • розслабитися в будь-якій позі - лежачи, сидячи в кріслі;
  • знизити тиск збільшуючої матки на внутрішні органи жінки. 

Подушка допомагає вирішити фізіологічні проблеми, які можуть стати причиною безсоння, погіршеної самопочуття, набряклості, ускладненого дихання, часті позиви в туалет, судом та ін. Використовуючи подушку, набагато простіше знайти ідеальну позу для сну, в тому числі на боці. Застосування подушки сприяє відновленню правильного кровотоку, поліпшує циркуляцію лімфи. Не варто думати, що термін служби подушки для вагітних обмежений кількома місяцями вагітності. Після народження малюка аксесуар послужить і молодій мамі під час годування, і дитині, забезпечуючи його безпеку в процесі освоєння навичок перевертання і повзання.

Подушки для вагітних: види і особливості  

Пошук подушки призводить до необхідності вибору, адже варіантів виконання виробів багато. Вони відрізняються формою, розміром, видом наповнювача і матеріалом зовнішнього чохла. 

Як вибрати подушку для вагітних за формою 


Всі представлені на ринку моделі, що відрізняються формою і розмірами, мають свої експлуатаційні особливості. Одні з них більше підходять для застосування на ранніх термінах вагітності, інші - ідеальні для використання на останніх місяцях цікавого положення.

Форми подушок для вагітних:

  • виріб у вигляді подовженого валика (I-подібна форма) підійде для сну в останньому триместрі вагітності - використовувати її можна, поклавши збоку під живіт і обхопивши ногою (моделі представлені в двох варіантах розміру - вибір слід робити з урахуванням зростання жінки);
  • подушка J-подібної форми (у вигляді гачка) компактна за розміром і дуже гнучка; її зручно використовувати в поїздках, в гостях, в ліжку, на дивані і в будь-яких інших ситуаціях;
  • С-подібна подушка також може бути різних розмірів від маленьких мобільних варіантів, до великих «бананів» для використання вдома (це універсальний варіант, який в перші місяці зручно підкладати під спину, а в кінці вагітності - під живіт);
  • велика подушка у формі підкови підтримує одночасно і спину, і живіт, її не треба перевертати, вона створює навколо вагітної жінки комфортний кокон (підійде для використання на просторих ліжках);
  • подушку з сильно закрученими кінцями у вигляді рогалики використовують сидячи і лежачи, розмістити її можна відразу і під головою, і під спиною і животом;
  • компактна G-подібна подушка також допоможе підтримати голову, спину і живіт майбутньої мами;
  • якщо обхопити її ногами, помістивши загнутий кінець під голову, можна швидко зняти напругу м'язів;
  • подушка-обнімашка може бути виконана у вигляді цифри 7 або букви П, має великі розміри, допомагає зняти напругу з усіх відділів хребта і зручно «укласти» живіт;
  • подушка-трансформер складається з декількох з'єднаних між собою елементів, завдяки чому може приймати будь-яку зручну для жінки форму (є моделі 3 в 1 і 5 в 1); в якості кріплень виступають кнопки, зав'язки, липучки та ін. 

 При вивченні подушок для вагітних і їх особливостей жінка самостійно вирішить, яку форму вибрати. Якщо використання вироби планується не тільки вдома - віддайте перевагу компактним моделям. Хоча ніхто не забороняє купити відразу 2 подушечки - велику для створення затишного гніздечка і маленьку, для подорожей.

Які подушки для вагітних краще: вибір наповнювача

Чим наповнюють подушки? Незалежно від виду матеріалу, йому повинні бути притаманні основні властивості:

  • гипоаллергенность;
  • простота догляду;
  •  гігієнічність;
  • невелика вага. 

Сучасні аксесуари виготовляють з використанням як натуральних, так і синтетичних наповнювачів. До матеріалів природного походження відносять:

  • пух,
  • перо;
  • вовна;
  • бамбукове волокно;
  • гречану лузгу.

Популярні синтетичні наповнювачі:

  • холлофайбер;
  • лебединий пух;
  • пінополістирол.

Подушки з наповнювачем з пуху і пера (здавна використовуваних для наповнення ковдр і подушок для сну) легкі, об'ємні, теплі. Будьте обережні при виборі такого виробу - людям, схильним до проявів алергії, слід уникати пухових моделей. Догляд за аксесуаром на увазі регулярне відвідування хімчистки.

Подушки з вовняним наповненням екологічні, характеризуються малою вагою і дуже м'які. Шерсть відмінно зігріває, добре поглинає вологу. Чистку виробів проводять в хімчистці.

Подушки з гречаним наповнювачем відрізняються високою жорсткістю і мають ортопедичний ефект. Вони не вбирають вологу, не здатні утримувати тепло. Надають на тіло масажну дію.

Бамбукове волокно в якості наповнювача не накопичує вологу і добре пропускає повітря. Такі подушки відрізняються антимікробними властивостями, в наповнювачі не розмножуються бактерії та інші небезпечні для здоров'я мікроорганізми. Прати вироби можна в машинці, сушити на відкритому повітрі. Бамбукове волокно добре накопичує тепло.

Холлофайбер відрізняється м'якістю і легкістю, при цьому він відмінно утримує форму, швидко відновлює її після деформації. Наповнювач цього виду не сприяє появі алергії, добре відштовхує воду. його можна прати в машинці. Не поглинає запахи.

Вироби з лебединим пухом (сучасним штучним наповнювачем) м'які і пружні. Вони повторюють форму тіла, при цьому швидко повертаючись в норму і не деформуючись при активній експлуатації. Прати можна в машинці-автоматі при режимі делікатного прання. Після прання лебединий пух не утворює грудки. Труднощів у догляді з такою подушкою у вас не буде.

Подушки з кульками з пінополістиролу зручні і прості в догляді. Вони екологічні, мають антимікробну дію. Характеризуються тривалим експлуатаційним терміном. Прати такий наповнювач слід в ручному режимі.

У продажу є чимало подушок зі змішаним наповнювачем, частина якого - натурального походження, а частина - штучного. Такі подушки поєднують в собі кращі властивості обох варіантів «начинок». Якщо ви хочете купити продукт, який найкраще легко прати і сушити, але при цьому відрізняється високими показниками акумуляції тепла - розгляньте один з змішаних варіантів.

Яка подушка для вагітних зручніше можна зрозуміти тільки після «примірки» кількох варіантів. єдиний нюанс, який слід врахувати при виборі - вироби з ортопедичним ефектом можна використовувати тільки після консультації з лікарем.

Яким повинен бути чохол для подушки

Єдине правило при виборі подушки в залежності від її наволочки - натуральність. Віддайте перевагу виробам з чохлом з бавовни. Такі моделі не схильні до усадки в процесі прання і сушіння, гіпоалергенні, мають тривалий термін служби, приємні на дотик. Виберіть подушку з подвійним чохлом. Перший - «напірник», повинен бути щільно зашитий і служить для утримання наповнювача. Другий - знімний, можна прати для забезпечення гігієни вироби.

Найзручніші подушки для вагітних: рекомендації по вибору

Як вибрати одну модель з сотень? Керуйтеся власними уподобаннями, а також фінансовими можливостями. Не завжди найдорожча подушка - краще, ніж аналог, який можна придбати дешевше. Не менш важливо враховувати при виборі функціональні особливості моделей.

Якщо ви звикли часто подорожувати і не збираєтеся відмовлятися від знаходження в дорозі і під час вагітності - купіть компактну подушку у формі банана, валика, рогалики або букви J.

Тим, кому важливіше всього в «вагітному житті» комфортний і повноцінний сон, підійде велика подушка-обнімашка або підкова.

Хочете універсальний варіант аксесуара? Вивчіть асортимент подушок-трансформерів.

Якщо в планах - використовувати аксесуар для годування малюка, купуйте відразу виріб у формі підкови, літери G або трансформер.

Якщо ви вибрали модель з кульками з пінополістиролу - зверніть увагу на їх діаметр. Занадто великі фракції можуть доставити дискомфорт, але мають масажними впливом. Дрібні кульки практично не відчуваються, але сильніше шарудять.

Якщо є проблеми зі спиною - віддайте перевагу більш жорстким подушкам, що забезпечує хорошу опору хребту.

Розміри подушки слід підбирати не тільки «під себе», а й відповідно до габаритів спального місця.

Хороше рішення - подушка з кишеньками на чохлі. Їх можна використовувати для зберігання корисних дрібниць, які часто губляться в квартирі - серветок, пустушок,гризунціув.

 Лікарі рекомендують вагітним використовувати подушки з синтетичним наповненням, адже вони не можуть викликати алергію. Якщо ви впевнені в тому, що реакції на натуральний наповнювач не буде - сміливо купуйте виріб з природного «начинкою».

Тим мамам, які планують використовувати подушку для годування малюка, сподобаються модифікації з кріпленнями, системою планок для утримання дитини. Такі подушки можуть бути доповнені липучками для кріплення до одягу або оббивці меблів.

Крім функції підтримки при годуванні дитини, аксесуар для вагітних може служити обмежувальним бар'єром для початківця активно рухатися дитини. Такий паркан на дивані або ліжку подолати буде складно! Також, використовуючи велику «підкову» або «бублик», можна створити зручне тепле гніздечко для дитини і забезпечити комфортну опору для тих діток, які починають самостійно сідати.

Дизайн подушки може бути різним, а великі виробники пропонують купити до подушки для вагітних змінні чохли, виконані в різних відтінках. Таким чином, кожна майбутня мама може підібрати ідеальне виріб для себе, будь то подушка в квіточку або модель з модним футуристичним дизайном.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001