Правильна експлуатація і термін служби матраца | Gash

30 Березень 2019

Правильна експлуатація і термін служби матрацаМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Правильна експлуатація і термін служби матраца

Якби ви читали стандартну статтю про правильну експлуатацію і терміном експлуатації матраців на звичайному сайті з продажу фабричних матраців - нічого нового ви б не впізнали. За формою текст на зразок цікавий, але зміст кульгає. Додайте до «фабричних» статей поєднання небажання виконувати гарантійні зобов'язання - і ви зрозумієте чому для хорошого ефекту потрібно читати саме цю статтю.

Правила експлуатації матраца

Багато правила пишуться лише для того, щоб зняти з себе відповідальність за неякісне наповнення матраца, дискомфорт від сну на ньому.

Безглузді правила експлуатації ми навіть наводити не будемо, а важливі перерахуємо в формі питання-відповідь.

Чи можна покласти матрац на матрац?

Так, можна, але небажано. Нижній матрац теж братиме участь в розподілі навантажень і сильно розм'якшить верхній (теоретично новий) матрац сильно змінивши його властивості. Якщо нижній матрац напівмертвий і має ями - верхній матрац в перший же місяць повторить форму нижнього.

Які основи для матраців бувають і які допустимі?

GASH розділяє основи на 5 видів:

  • монолітну дерев'яну основу з дощок - більш менш але не для всіх матраців ок.
  • монолітна основа МДФ (фанера, дсп, двп на каркасі з бруса) - частіше за все не ок, ці матеріали потрібно рясно пробивати;
  • лаги з дощок (в т.ч. вагонки, статевої дошки) - відмінна основа;
  • ламелі - домінатор на ринку з продажу, хоча по конструкції не еталон;
  • металеві трубки - жах жах.

Яка відстань між ламелями ліжка потрібно?

Відстань між ламелями бажано тримати мінімальним - 3 см. Найчастіше різниця в ціні настільки смішна, що замовляти ламелі з більшим відстанню для наших майстрів матраців - смішна.

Максимально адекватне відстань між ламелями - 7 см, а й воно на думку GASH завелике. Краще до 5 см.

Як зберігати матрац?

Зустрічне питання - а нафіга його зберігати щось? Купили і користуйтеся!

Якщо ж ви купили матрац і потрібно перетримати, краще тримати його в сухій кімнаті у відкритій (краще взагалі зняти) упаковці.

Найголовніше в зберіганні матраца - щоб волога в матрац не потрапляла з повітря, і не застоювалася в його структурі.

Рівень вологості - один з найважливіших параметрів для безболісного зберігання матраца! Ви ж не хочете, щоб в ньому утворилася цвіль?

Матрац в основному - це структура з пористих пен і волокон. В яких люблять селитися всякі організми. Особливо цвіль, для якої крім вологи в якості їжі взагалі нічого не потрібно.

Чи можна зберігати матрац вертикально?

Відмінне питання! Ідеальне! Але не просте. До речі, по тому як відповідає на це питання виробник можна дуже багато чого зрозуміти про якість матраца.

Безпружинні матраци в основному так, зберігати вертикальному положенні можна. Крім латексних, їх теж можна - але не зможете, вони розпливаються як мило.

Фабричні матраци з пружинним блоком - в основному немає, тому що фабрики економлять клей, переважна більшість матраців скріплене тільки в зоні периметра, а в зоні пружин працюють як лахміття, через що через пару місяців використання матраца в шафу-ліжка перетворять його в мішок.

І беспружіннікі і пружіннікі GASH допускаються до зберігання в вертикальному стані, а наша фірмова гарантія 5 років на будь-яку претензію покриває і ці випадки (яких поки, ясна річ, не було).

Використання ортопедичного матраца

Хочеться, звичайно, як виробнику вказати на деякі нюанси використання матраца ...

Сидіння!

Категорично бажано використовувати матрац тільки як матрац.

Точкові акцентовані навантаження від сидячої людини прискорюють знос матеріалів і погіршують комфорт матраца в тих місцях, де постійно сидять. GASH випускає і сидячі (офісні серії) і дозволяють їх використання 24/7 - але рекомендуємо ми все ж на матраці поменше сидіти, і побільше спати.

Ротація!

Дуже бажана, це якимось чином зміщує основне пляма контакту і при помітній різниці в вазі сплячих дає помітний ефект на довговічність.

Однак якщо сплячі мають приблизно однакову вагу - то ротація мінімальним чином впливає на довговічність матраца. Адже зона Ж нікуди не зміститься, а саме вона йде в основний витрата. 

Переворот!

Потрібна штука, але вкрай мало людей, які настільки дисципліновані, щоб виконувати цю вправу. Завдання перевернути якісний (а значить важкий) матрац 200 * 180, особливо якщо ви у віці та ще й з грижами - не так уже й проста.

Важливо також розуміти, що не перевороти і ротації є запорукою довговічності. GASH рекомендує, але не вимагає обертатися і перевертати матрац. Ми впевнені в своїй якості і знаємо, що наш матрац при будь-яких умовах вислужитися 8-10 років без проблем.

А якщо матрац поганий, то ніяка ротація і перевороти його не врятують. Продавиться за 1-3-5 років, і на викид. Але швидше за все у читача вже була можливість переконається ...

Навантаження!

GASH не рекомендує звертати хоч як би там не було увагу на показники навантаження на матрац. Зазвичай навантаження виробники пишуть від балди і вона зовсім нічого не повідомляє про якість компонентів. Звертайте увагу на інші цифри - показники щільності і висоти пін, клейову технологію, натуральність чохла, розумність композиції.

Дякую за увагу!

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001