Вибір матрацу: пружинний чи безпружинний?| Gash

05 Листопад 2019

Пружинний або безпружинний матрац: який вибрати?Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Пружинний або безпружинний матрац: який вибрати?

Забезпечення комфортного і здорового сну нерозривно пов'язане з вирішенням найважливішого завдання - вибором матраца. На сучасному ринку представлено 2 великі категорії виробів даної групи. Який матрац краще - пружинний або безпружинний? Які ще особливості та нюанси виробів слід врахувати при виборі? Чи є чинники, які безпосередньо впливають на вибір матраца?

Знайти відповіді на перераховані вище і багато інших питань ми постараємося в цій статті.

Безпружинний матрац не включає в своїй конструкції блоку пружин і повністю заповнений наповнювачем. Не варто порівнювати такі моделі з набитими ватою старими матрацами. Сьогодні безпружинні матраци представлені в широкому асортименті дорогих якісних моделей, наповнювачем в яких служать інноваційні матеріали. Як випливає з назви, пружинний матрац містить усередині спеціальний блок пружин, який впливає на властивості продукції.

Пружинний або безпружинний матрац: що краще

Дати однозначну відповідь на це питання не можна. Для одних споживачів безпружинні матраци є оптимальним вибором. Інші вважають за краще спати виключно на пружинних моделях (причому, як за рекомендацією ортопеда, так і по особистим уподобанням).

Порівняння пружинних і безпружинних матраців

При виготовленні пружинних матраців використовуються найновіші технології та сировину. Блоки пружин можуть відрізнятися між собою кількістю пружинних елементів, їх розташуванням. Чим більше число пружин включено в конструкцію, тим сильнішу підтримку тіла забезпечує виріб. Деякі технології дозволяють забезпечити точковий розподіл навантаження (незалежний пружинний блок), що підвищує корисність їх експлуатації з ортопедичною метою.

В якості наповнювача для пружинних моделей використовуються:

натуральний латекс;

кокосова койра;

поліуретанова піна.

Всі перераховані матеріали відрізняються високим рівнем гипоаллергенности, екологічністю, відмінними ортопедичними властивостями. Каркаси на основі такої сировини надійні, зручні, їм притаманний тривалий експлуатаційний термін.

Як правило, безпружинні матраци жорсткіші, ніж аналоги з пружинами. Це не робить їх краще або гірше. При виборі підходящої модифікації слід спиратися на порівняльні характеристики різних виробів, і тільки виходячи з результатів аналізу віддавати перевагу тому чи іншому варіанту.

Чим відрізняється пружинний матрац від безпружинного

  1. Термін служби якісних пружинних моделей становить в середньому 10 років, а беспружинних - 15 років
  2. .Безпружинні матраци відмінно вентилюються, завдяки чому в їх структурі не накопичується волога, що підвищує гігієнічні властивості виробів. Дешевий пружинний матрац більш схильний до появи скупчень вологи, що може привести до корозії металевих елементів і порушення мікроклімату. Сучасні моделі з наповнювачем з піни або латексу, а також з чохлом з натуральної бавовняної тканини з мікропорами добре вентилюються, завдяки чому зникає ризик появи цвілі, грибка, кліщів і інших шкідливих мікроорганізмів.
  3. Безпружинні матраци оптимальні для організації спального місця для двох чоловік, тому що дають можливість кожному з відпочиваючих людей відчувати себе комфортно. Рівень жорсткості пружинних матраців великої площі однаковий по всьому периметру, що не дуже зручно для двох людей з різними потребами. При істотно відрізняються вагу, зріст, комплекції, перевагах спати удвох на одному пружинному матраці може бути складно.
  4. У безпружинні матраци не влучає пил, адже всередині них відсутні порожнечі. Пил в верхньому шарі дуже просто видалити за допомогою пилососа. Пружинні моделі характеризуються наявністю деяких пустот, але і вони не накопичують пил в небезпечних для здоров'я обсягах. Верхній шар з латексу, а також щільний чохол попереджають забруднення пружинного блоку і пустот.
  5. Матрац пружинний або безпружинний, рівні за розмірами, що не будуть рівні за корисної площі. У пружинних моделях по периметру є жорсткий каркас, що забезпечує міцність виробу. Таке армування «з'їдає» частину корисної площі (з кожного боку матраца по 5-10 см).
  6. Ортопедичні властивості пружинних і безпружинних моделей також різняться. Вироби без пружин, як правило, більш жорсткі. Це оптимальний варіант для новонароджених, а також дітей, чий хребет і м'язова система знаходяться в стадії розвитку. Сон на матраці без пружинного основи, з наповнювачем з кокосового волокна або латексу, дозволить зберегти правильну поставу і уникнути появи захворювань опорно-рухового апарату. Пружинні матраци з блоками різних модифікацій можуть характеризуватися різними властивостями. В цілому, вони більш м'які і підходять людям середнього і старшого віку.

Який матрац краще купити - пружинний або безпружинний, можна зрозуміти після консультації з лікарем або аналізу особистих переваг. Що варто знати?

Який матрац вибрати: пружинний або латексний - рекомендації

Пружинним матрацам властиво поява коливань під вагою тіла і рухами, що може мати негативний вплив на хребет людини. Вибираючи матрац для малюка, віддайте перевагу безпружинні жорстким моделям і відсутності подушки.

Якщо ж бажання купити м'який матрац пересилює бажання отримати гарантію відсутності навантажень на спину, виберіть модифікацію з незалежним блоком пружин. Точкове вплив гасить коливання і допомагає підтримувати хребет у правильному положенні. Особливість таких матраців - поєднання м'якості і зручності.

Який матрац краще - на пружинах або без них для дорослого здорової людини? У таких ситуаціях при виборі основи для ліжка можна керуватися особистими уподобаннями, але, все ж, занадто м'яких «перин» варто уникати.

Матраци з системою пружин Pocket Spring відрізняються від аналогів конструкцією самого блоку. Кожна пружинка знаходиться в окремій кишеньці, завдяки чому матрац при невеликій твердості володіє відмінним ортопедичним ефектом і «пам'яттю». Він приймає форму тіла, забезпечуючи комфортний сон і відпочинок людині. Причому, у вільний від використання час пружинки повертаються на місця і поверхня вирівнюється.

Якщо майбутній власник нового матраца страждає захворюваннями серцево-судинної системи, розгляньте для покупки безпружинні моделі. Вони відрізняються більш високою жорсткістю і щільністю, що важливо при наявності захворювань. Ця ж рекомендація актуальна для вибору матраца людям, страждаючим захворюваннями дихальної системи, а також тим, чия маса перевищує 100 кілограм.

При наявності захворювань хребта занадто жорсткі матраци протипоказані. У цій ситуації краще вибрати матрац без пружин середньої жорсткості або пружинну модель. При виборі виробів обов'язково вивчіть матеріали, використані при виробництві. Оптимальне рішення - матраци з латексу, кокосового волокна, вовни, бавовни. Така сировина безпечно, екологічно, не викликає алергії, служить тривалий період часу.

Для продовження терміну служби матраців час від часу перевертайте їх. Не дозволяйте дітям стрибати на ліжку, постарайтеся рівномірно розподіляти навантаження на всю поверхню матраца.

Який ортопедичний матрац краще - пружинний або безпружинний - кожен вирішує сам для себе. Єдине, про що не варто забувати - покупка матраца є важливим кроком для забезпечення комфортного сну і турботи про здоров'я. Не можна купувати однакові матраци для всіх членів сім'ї, адже потреби кожної людини - індивідуальні. Одним підійдуть вироби з пружинами, інші - вважають за краще спати на жорсткій основі. Комусь до душі наповнювач з латексу, а його родичу на такому виробі спати некомфортно і він вибирає кокосовий матрац.

Головний показник правильності вибору моделі - її зручність і відсутність дискомфорту як під час сну, так і після прокидання. Велику роль при виборі того, що ж краще - пружинний матрац або безпружинний, грає вага і комплекція майбутнього власника, особливості його здоров'я, чутливість, індивідуальні переваги. Навіть при наявності рекомендації ортопеда спати тільки на жорсткому матраці вибір все одно є.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001