Суперзалежні пружини Боннель (bonnel) від GASH

03 Лютий 2019

Суперзалежні пружини Боннель (bonnel)Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Суперзалежні пружини Боннель (bonnel)

Боннель - спірний тип пружинного блоку. Деякі користувачі задоволені ним абсолютно, і за високу надійність (якщо сталь хороша) вважають його ідеальним варіантом матраца.

Але абсолютна більшість користувачів пружинним блоком Боннель відзначають його негативні сторони як вкрай дратівливі. Їхні коментарі та відгуки про матрац ясно показують, що Боннель - це далеко не найкращий варіант для сну.

Якщо ви хоча б раз бачили чийсь відгук - "у мене колись був пружинний матрац - повна фігня, намучилися - жах" знайте - це на 99% сказано про Боннель.

Чому? Боннель володіє 4 системними проблемами, які роблять його незручним для сну.

  • Ефект гамака.

Будучи залежним і досить нещільним блоком (всього-то 120 шт / м2) Боннель погано чинить опір (охоче піддається!) Точковим акцентованим навантажень, активно прогинаючись під ними, і що найстрашніше - стягуючи сусідні зони пружин разом з собою. Таким чином, продавлювати такі пружини важка попа формує натяг в самому потрібному для спини місці - в зоні попереку, позбавляючи її настільки необхідної підтримки. Як широко відомо, пружинний блок Боннель дуже швидко відучує спати на спині і перевертає сплячого в перманентний сон на боці.

Справедливості заради, варто відповісти що не всі боннелі схильні до цього ефекту. Це було не непрофесійно очорняти всі види Боннель, які ми бачили.

Ефект гамака найбільш виразний (і згубний) в найпоширенішому Боннель на ринку - 13 см заввишки.

Однак ми бачили італійський Боннель з щільністю пружин 170 шт / м3 в якому ефект гамака був невіразітелен завдяки гарній жорсткості.

Також Боннель висотою 8 см має підвищену жорсткість, і отже - мінімальний ефект гамака. Що теж дуже добре.

  • Горизонтальна спіраль, яка з'єднує ряди

 

Ряди в пружинному блоці Боннель з'єднуються дротяної спіраллю, яка стягує обідки. Якщо глобально дивитися на цю конструкцію, то насправді більшу несучу здатність виявляють саме ці горизонтальні спіралі, ніж пружини, адже спіралі тримають площину ще і натягом, а не напругою стиснення.

Виходить так, що ваше тіло фактично лежить спочатку на виступаючих над поверхнею пружин горизонтальних смугах спіралі, а вже трохи нижче - шар пружин який їх підтримує. Це формує систематичне передавлювання м'яких волокон тіла, відчуття затікання, викручування ітд.

Для того, щоб не потрапити на цю проблему, необхідно вибирати матраци з великою товщиною настилів над пружинним блоком Боннель. Або взагалі не вибирати Боннель :)

  • Напруга суперзавісімості.

Будучи стягнутими в загальну площину, пружини залежного блоку Боннель активно передають напругу, натяг і коливання по всій площині. Це породжує колосальний ефект хвилі, причому це відбувається не тільки під час критичних навантажень. Передається кожен рух партнера протягом всієї ночі! Якщо Ви настільки любите один одного ... Але найчастіше боннельний матрац - справжнє прокляття для двоспальних матраців!

Згадайте свої відчуття на матраці. Якщо кожен ваш рух перетворюється в повільно затухаючі коливання, якщо матрац безперервно під вами тремтить і погойдується, якщо передається навіть дихання партнера - значить у вас 100% Боннель.

  • Звук суперзавісімості.

Суперзавісімость народжує ще один несподіваний і надзвичайно неприємний ефект. Активний залізний безперервний дзвін натягу стали ... І хрест пружин при модуляції, адже пружини переплетені металевим дротом, а через кілька років, коли метал починає іржавіти від високої вологості (з людського тіла за ніч виходить до 400 мл вологи у вигляді пари), і Боннель починає скрипіти. Наступну стадію після скрипу вгадаєте? Полегшимо! Це обламування пружини у обідка і проколювання нею всіх м'яких матеріалів. Якщо Ви коли-небудь чули вислів «пружина коле в бік» - знайте! Таке можливо виключно на основі залежного пружинного блоку Боннель!

  • Налякали Боннель?

 

В такому випадку читайте статтю про незалежні пружинні блоки і приймайте правильне рішення з GASH! 

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001