Висота матраца: вплив на комфорт сну та здоров'я | Gash.ua

11 Березень 2019

Все що потрібно знати про висоту матрацаМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Все що потрібно знати про висоту матраца

ВИСОТА МАТРАЦУ це ЗРУЧНІСТЬ + КРАСА + ЕРГОНОМІКА.

Тримайте саму коротку і круту інформацію від GASH.

ЗРУЧНІСТЬ

На якій висоті матраци будуть ВЖЕ зручними?

Встаньте біля стіни, доторкніться до неї п'ятами, литками, сідницями, лопатками і потилицею. Який утворився найбільший проміжок (в попереку?). 3-5 см.

Якщо ви спите на спині і на животі, то висоти 6-8 см буде цілком достатньо. Японці на таких матрацах і сплять. Якщо спите на боці - достатньо буде 10-12 см. Але цього ж мало. Всі звикли до матраців 16-25 см заввишки.

КРАСА

Зовнішній вигляд спального місця - важлива штука. Ми всі любимо очима. І кайфуем коли все правильно. Тому беріть до уваги такі моменти:

А) глибина ніші під матрац. Матрац повинен виглядати з ніші мінімум на 6 см, щоб при саджання боковинка ліжка не впивався вам в ноги. Б) ширина ніші під матрац. Дуже незручно коли матрац туго сидить і щоб заправити ліжко, потрібно зламати 2 нігтя. І дуже дратує, коли в неглибокій і занадто широкої ніші видно ламелі.

В) висота головах. Якщо ліжко виконане в стилі мінімалізм бажано робити матрац висотою 16-18 см, щоб він не виглядав жлобом на Дюймовочку. Якщо узголів'я ліжка від 100 до 120 см - добре буде виглядати матрац висотою 20-22 см. Якщо ж ліжко з великим узголів'ям, або в американському стилі (подіум) - шукайте матрац від 25 до, чим чорт не жартує, 45 см. Виглядати буде - вах.

ЕРГОНОМІКА

Мається на увазі перш за все кут згину коліна при саджання.

Якщо площину матраца до 42 см, то Ваше коліно буде зігнуте під гострим кутом. Це не дуже зручно для вставання.

Оптимальна висота горизонталі матраца - 47 - 52 см. Саме в цьому діапазоні користуватися матрацом найкрутіше. Приємно сідати, легко вставати.

Все що вище 52 см - це вже американський стандарт. Коли ноги звисають з матраца, і потрібно з нього «зістрибувати», щоб встати. І відповідно - залазити

Сподобалася стаття? Ми дуже старалися і довго працювали, щоб викласти цю тему коротко і корисно. Зберігайте її в закладках, діліться нею в соцмережах. Можливо ваші друзі якраз шукають експертів №1 в матрацному питанні!

Сподіваємося що ніхто не схибив з висотою матраца при покупці;)

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001