Найкращі пози сну на спині: поради для ідеального відпочинку - Gash

06 Лютий 2019

Все про пози сну: на спиніМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Все про пози сну: на спині

Фабрика матраців GASH вважає положення сну на спині найбільш корисним та відновлювальним, з однією невеликою, але важливою умовою - з ідеально підібраним матрацом саме для сну на спині.

Чому?

Тому що під час сну на спині найбільш фізіологічний контакт ліжка з тілом, якщо матрац обраний ідеально:

  • спина має свій природний вигин для індивідуального випадку,
  • вага всього тіла розподіляється максимально ефективно на великій площині,
  • немає асиметрії або травми стегна,
  • тазостегнових суглобів,
  • плечових суглобів,
  • шийний відділ не вигнутий.

Положення сну на спині по праву вважається найбільш відновним і спокійним. Щасливці, у яких є матрац, який дозволяє їм спати на спині, стверджують, що вони засинають і прокидаються в одному положенні з постійним відчуттям легкості та енергії на цілий день.

Незважаючи на свою безумовну корисність, положення сну на спині - найпопулярніший з усіх положень сну з однієї простої причини - ідеально вибрати матрац для критично різних силуетів спини і абсолютно індивідуального м’язового тонусу вкрай складно.

Різниця поперекового згинання всього в 1 см має абсолютно різні вимоги до прогину та рівня жорсткості матраца. Фізіологічний статус м’язової системи може перетворити необхідну жорсткість на протилежну. Грижі, випинання, спазми, сколіоз - все це найчутливіше впливає на сон на спині.

Але є і хороші новини!

Тепер можна ідеально вибрати матрац для сну на спині! Приходьте на стенд точного підбоу! Ваш ідеальний матрац ще не створений - але справа півтори години консультацій!

Тим часом рекомендації щодо сну на спині:

  • Шия. Не кладіть голову повністю вертикально. Під час сну на спині потрібно нахилити голову до плечей на 10-15 градусів і повернути її на 20-25% в бік. Спати потрібно на спині легким поворотом голови, щоб уникнути хропіння.
  • Подушка. Виберіть м'яку пухнасту, але не штовхаючу, низьку подушку. GASH вважає пухові подушки найкращим варіантом для сну в будь-якому положенні, особливо на спині.
  • Як вибрати подушку для сну на спині. Щоб зрозуміти, яка подушка ідеально підходить для вас, встаньте спиною до стіни, доторкніться плечима і задньою частиною голови до стіни і відчуйте розрив, який утворився в області шиї.
  • Пояс. Поперекова область є ключовою областю, під яку вибирається матрац. Якщо вам вдасться досягти ненав’язливого, не натискаючого дотику матраца до нижньої частини спини - ви можете домогтися повного розслаблення та відновлення м'язів та міжхребцевої відстані в цій області.
  • Валик під талію. Якщо у вас недостатньо поперекової підтримки, існує простий рецепт, який вирішує проблему. Візьміть звичайний рушник. Складіть в 4 рази. І помістіть під талію. І GASH нагадує про безкоштовну корекцію жорсткості, якщо наш матрац не підійшов для вас.
  • Валик під колінами. Так, для цього рішення є раціональні аргументи. Коли ми згинаємо коліна - нижня частина спини закруглена, і більше контактує з матрацом, звільняючи напругу. Якщо валик під колінами вам допомагає - звичайно користуйтеся ними. Однак пам’ятайте, що вона не повинна бути вище  5 см.
  • Жорсткість матраца Жорсткість для сну на спині найчастіше 4 з 5, збільшена. Це пояснюється просто. З віком поперекова область вирівнюється і потребує меншої підтримки. Грудина закруглена і вимагає вирівнювання (постави). Однак необхідно враховувати індивідуальні особливості. Адже якщо талія зігнута - швидше за все, вам знадобиться м’який матрац, або додатковий валик.
  • Тип матраца. Як пружинні, так і безпружинні матраци добре підходять для сну на спині. У них дещо інша стратегія підтримки - активна амплітудна пружинна підтримка та пасивна потужна плоскостопість, але низька підтримка спини безпружинних матраців. У нашій практиці матраци із серій Тропічний , Космічний ,Колобок, Веселка,Кайф та Ідеал мають чудові результати для сну на спині.
Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001