Пози сну на боці: вплив на ваше здоров'я та як обрати найкращу

06 Лютий 2019

Все про пози сну: на боціМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Все про пози сну: на боці

За дослідженнями GASH поза сну на боці - це поза сну, яка ізолює впливу матраца безпосередньо на хребет, переносячи основні площини контакту на стегно, ребра і плечовий суглоб.

Це досить вигідно, тому що завжди існує можливість ковдрами, висотою подушки, валиками, подушками обнімашка для сну підкоригувати всі кути нахилу.

Походження.

Дуже часто, поза сну на боці - є придбаної позою сну внаслідок занадто м'якого матраца. Надзвичайно часто сон на боці йде рука об руку з матрацом на основі пружинного блоку боннель. Проаналізуйте історію своїх спальних місць і швидше за все ви побачите цей зв'язок. 

Основний спектр жорсткостей матраца, які підходять для пози сну на боці - від напівм'якої до нейтральної жорсткості. Винятків, втім, маса. Ми безліч разів спостерігали як клієнти з позою сну на боці просять зробити помірно-жорсткий або виразно жорсткий матрац. Все дуже індивідуально.

  • Коли матрац занадто м'який, спати на спині не виходить тому, що поперек не отримує необхідної підтримки і округляється. Те ж саме відбувається і з грудним відділом хребта - він занадто сильно округляється, і виникають негативні відчуття в цій зоні.
  • Коли матрац занадто жорсткий, грудний відділ хребта відчуває себе добре. Однак попа занадто сильно виштовхується, внаслідок чого поперек провисає і не отримує необхідної підтримки, і теж виникають хворобливі відчуття.

Рекомендації GASH для сплячих в основному на боці. 

  • Матрац. Вибирайте матрац переважної нейтральної та напівм'які жорсткості. Якщо точно знаєте, що ваше тіло потребує високої жорсткості - жорсткі матраци не забороняються.
  • Тип матраца. Для сну на боці буде працювати краще безпружинний матрац, завдяки тому, що він має менш виразне зворотне тиск на тканини. Пружинні матраци повинні бути з великим масивом пен над пружинами, або, як мінімум, ці піни повинні бути хорошою щільності (щоб розподіляти точкове тиск пружин) а самі пружини повинні бути ізольовані додатково кокосом і повстю.
  • Подушка. Подушка під сон на боці повинна бути середньої або високої. Втім, низьку подушку завжди можна скласти вдвічі. Плече. Намагайтеся висувати плече вперед, щоб уникнути хронічної травматизації плечового суглоба.
  • Таз. Ногами обіймайте як мінімум ковдру (є ще спеціальні валики для обнімашек для сну на боці), щоб зменшити зусилля на на розрив.
  • Талія. Якщо у вас виразний силует талії, краще заповнювати його додаткової подушкою, ніж дивитися в бік зонованого матраца. Активне зонування матраца а) не факт що підійде під ваші індивідуально

В цілому, поза сну на боці є досить популярною і її не можна назвати однозначно шкідливою.

Поза сну на боці є щадячою для хребта.

Поза сну на боці - невибаглива до точного підбору матраца.

Якщо ви хочете змінити позу сну і почати спати в самій зручній позі сну - на спині, GASH рекомендує пройти процедуру точного підбору жорсткості під ваш силует спини на нашому фірмовому конструкторі. З великою ймовірністю ми зможемо підібрати ідеальну жорсткість, і ви, нарешті, почнете спати в найкориснішій позі - на спині.

Чи варто міняти позу сну?

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001