Все про пози сну на животі | GASH

06 Лютий 2019

Все про пози сну: на животіМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Все про пози сну: на животі

За дослідженнями GASH поза сну на животі - це поза сну, в якій основні площини контакту переносяться на м'які тканини грудей, живота, передньої поверхні стегон.

Поза сну на животі досить зручна для безлічі сплячих, тому що існує безліч проміжних поз для ніг (ноги рівно, коліно виведене в сторону під різними кутами, різноманітні скручування - все це окремі випадки пози сну на животі), якими людина може знайти оптимальний кут для ізоляції всіх проблемних зон поперекового відділу свого хребта.

Поза сну на животі також ізолює проблемний грудний відділ хребта, переносячи навантаження на ребра в самому щадному для них режимі - розподілений по великій площині.

Походження.

Найчастіше поза сну на животі стає звичною тоді, коли загальний фізіологічний статус людини вимагає жорсткого спального місця і тільки на таких поверхнях розслабляється. 

Протягом ночі людина змінює пози сну, і часто виявляється на животі, а тому сон на животі - пряме показання для занадто жорсткої поверхні, і виходить що саме на животі сплячий проводить все більше і більше часу, закріплюючи цю позу як основну.

Якщо ж сплячий , який звик до такої пози сну виявляється на дуже м'якому матраці, він просто висуває одне коліно в бік, що занурює протилежну ногу глибше в ліжко і компенсує зайву м'якість.

Рекомендації GASH для сплячих в основному на животі.

  • Подушка. Підбирайте критично низьку і м'яку подушку. GASH однозначно рекомендує пухові.
  • Шия. Шийний відділ найбільш проблемний при сні на животі, через поверненою убік голови. Саме тому ми рекомендуємо максимально маленьку подушку, яка повинна розташовуватися в районі вуха і сходити нанівець в області обличчя.
  • Матрац.  Фабрика матраців GASH рекомендує широкий спектр жорсткостей від нейтральної жорсткості (для худеньких сплячих) до підвищеної жорсткості аж до екстремальної.
  • Тип матраца. GASH рекомендує дивитися в бік як пружинних матраців (ідеальні помірно-жорсткі збірки), так і в бік пружінніков з армованим ядром. Цікаво, що пружинники з армованим ядром будуть більш комфортними для цієї пози сну, тому що вони краще тримають рівну площину.
  • Подушка під таз. В інтернеті дуже часто можна знайти рекомендацію, розташовувати подушку під тазом, щоб знімати зайву напругу і тиск в цій зоні. На жаль, ця рекомендація обумовлена ​​припущенням, що людині дісталося занадто м'яке спальне місце. Якщо це так - ніяка подушка не допоможе. GASH рекомендує ініціювати пошук нового матраца.
Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001