Жорсткість матраца і вага сплячого: взаємодія | Gash

09 Лютий 2019

Жорсткість матраца і вага сплячого: взаємодіяМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Жорсткість матраца і вага сплячого: взаємодія

Великий міф, що чим більша людина тим жорсткіше потрібен йому матраца. Потрібна тілу жорсткість визначається не вагою сплячого (він впливає на довговічність і на якість використовуваних компонентів), а фізіологічними потребами його тіла.

 Щоб не намагатися узагальнити не узагальнене, розглянемо найпоширеніші випадки. Висновки зробить кожен для себе свої.

Худенькі сплячі.

Правило. В основному будь-який матрац сприймається жорсткіше, ніж він є насправді. Пояснення: худенький сплячий в горизонтальному положенні надає мінімальний тиск на матрац, йому не вистачає ваги його продавлювати, він спить на самій поверхні. Тому, дуже бажано, щоб для худорлявого сплячого контактні настили були з м'яких і комфортних матеріалів (меморі, вотерлатекс, натуральний латекс).

Виняток. Існує безліч худеньких людей з особливим фізіологічним статусом, які люблять високу жорсткість і сприймають будь-яку поверхневу м'якість як зайву.

Якщо худенькі сплячі обиратимуть матраци в нашому каталозі, можливо їм буде потрібна додаткова консультація майстра матраців, щоб остаточно узгодити вибраний матрац.

Сплячі нормальної комплекції з невеликою кількістю зайвої ваги.

Правило. Для сплячих нормальної комплекції всі прогини конструктор рахує адекватно. Однак, остаточний рівень жорсткості в будь-якому випадку буде сприйматися, крім ваги, крізь призму індивідуального вигину кожного сплячого і його унікальних переваг по жорсткості.

Великі сплячі.

Ось тут 50/50.

Ми з однаковою частотою зустрічаємо тих людей, які стверджують, що їм потрібен класний, міцненький матрац "який тримає". Друга половина стверджує, що вся та зайва вага досить ніжна і чутливиа, і якщо їм зробити матрац з підвищеною жорсткістю, то його жорсткість примножиться на свію зайву вагу, і тіло буде бо-бо.

Такі ось правила. Нагадати? Спочатку фізіологічний статус і особисті переваги по жорсткості. Потім, поправка на вагу. 

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001