Зонування латексних моноблоків | GASH

03 Лютий 2019

Зонування латексних моноблоківМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Зонування латексних моноблоків

Ідея зонування спального місця - відносно нова, але надзвичайно популярна. На матрац для ліжка в різних місцях тиснуть різні частини тіла з різною вагою. У різних позах людині потрібні різні жорсткості і силуети підтримки. Але попри всю концептуальної привабливості зонування - практика зонування не так вже очевидна і не однозначно бажана.

 GASH голосує проти!

По-перше, повернемося в колію. У цій статті ми говоримо виключно про зонування в латексних моноблоках.

Варто окремо зауважити, що найдорожчі латексні моноблоки (з 100% натурального латексу, високої щільності) випускаються виробником в т.ч. без зонування. Тому що люди, які беруть найкраще - точно знають чого хочуть

По-друге, якщо придивитися до 3-х зонного латексного моноблоку, то стає зрозуміло, яким чином досягається зонування в ньому. Шляхом збільшення діаметра вертикальних отворів. Якщо в тазовій зоні отвір становить всього 1 см в діаметрі, то в плечовий - 2 см. Різниця - величезна, і все це - зекономлений матеріал, і гроші.

 

Кордон між зонами

Градація  між зонами жорсткості - один з найбільш спірних питань зонування. Якщо є зонування горизонтальними (поперек тіла) зонами, значить межа між цими зонами може бути відчутна. Наскільки це добре, наскільки вдало це рішення для тіла і десятків груп і волокон м'язів, які намагаються розслабитися уві сні і приймають абсолютно різні пози? Питання спірне.

Заглибимося в розуміння? 3 зони ладно. Але подивимося на 7 зонний латексний моноблок з окремою зоною для плеча. Бачите, там зонування застосовано ще активніше, аж до двох горизонтальних туб, залитої наскрізь в матраці. До чого призводить настільки агресивне зонування на практиці? До того, що подібний матрац зобов'язує людини спати тільки в одній позі - на боці, тому що це зручно для агресивного зонування.

Примус до сну на боці легко пояснюється фізмеханічно. Грудний відділ любить підвищену жорсткість для комфортного сну на спині. Щоб постава вирівнювався. Але якщо під грудним відділом розташовані екстрамягкі зони для плеча в позі сну на боці - грудний відділ починає надмірно округлятися, виникають ниючі відчуття, спазми, відчуття що матрац вас округляє - і ви автоматично перевертаєтеся на бік, щоб позбутися від цих незручностей

. Якщо придивитися ще уважніше, то між 5 і 7 зонним моноблоком різниця в зонуванні голови. Навіщо зонувати голову? Загалом ... Якщо все ж хочете придбати зонований матрац, запам'ятайте такі важливі позиції:

  • 7 зонні варіанти не мають сенсу
  • 5 зонні варіанти занадто активно ділять зони і зобов'язують до певної пози сну
  • 5 і 7 зонні варіанти більше схожі на економію матеріалу
  • 5 і 7 зонні варіанти більше схожі на маркетингову хитрість
  • 5 і 7 зонні варіанти більше заточені під одну єдину позу сну - на боці
  • 3 зонні варіанти більш менш прийнятні
  •  тисячі років люди сплять на монозонних матрацах і все ок

 

Якщо ви вже придбали зонований матрац, і не пощастило - почали відчувати всі перераховані вище ефекти не переживайте.


Все буде GASH.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001