Велика стаття про натуральний латекс | GASH

18 Липень 2018

ВЕЛИКА СТАТТЯ ПРО НАТУРАЛЬНИЙ ЛАТЕКСМастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

ВЕЛИКА СТАТТЯ ПРО НАТУРАЛЬНИЙ ЛАТЕКС

Натуральний латекс - стабілізований спінений перфорований каучук змішаного (синтетично + натуральний) походження.

Натуральний латекс це не поролон?

Ні, натуральний латекс - це реально гума, а не еластичний пластик пінополіуретан. На ринку, на жаль, поширений міф про 100% натуральному походження натурального латексу, однак "натуральний латекс" в сучасних ринкових реаліях більше ім`я наріцательне, ніж свідчення фактичної натуральності латексу.

А чи існують варіанти змішування поролону та натурального латексу?

Ні, а ті хто каже що існують - обманюють.

У пінах розроблена окрема наделастична рецептура, яка по фізмеханічним властивостями практично не відрізняється від натурального латексу. Але натурального латексу в такий піні - 0%.

Змішувати натуральний латекс і штучний латекс зі схожими еластичними властивостями (в категорії латексних пін це - наделастичність) немає ніякого сенсу.

Існує на ринку матеріал - вотерлатекс. Та безліч виробників приписують йому натуральний латекс в складі. Це маніпуляція і введення в оману. Таким виробникам не можна довіряти і не можна купувати їх матраци. До тих пір, поки вони не почнуть говорити правду.

Єдину відому GASH спробу змішування натурального латексу з поліуретаном зробив болгарський латексний завод ЕКОН. Вони спробували змішати наделастичні натурального латексу з в'язкоеластичний пінополіуретаном мемори. Виріб отримало назву - меморілатекс. Детальніше про це - тут.

Так на скільки% натуральний латекс - натуральний?

На Українському ринку 99% натурального латексу - це суміш з 20% натурального латексу і 80% синтетичного каучуку. Якщо Вам будуть розповідати, що їх латекс має більший відсоток натуральності - швидше за все це твердження не відповідає дійсності.

Веселий приклад жонглювання поняттями Ви можете поспостерігати на деяких латексних моноблоках. На них стоїть клеймо "100% латекс". І виробник не обдурив ні на секунду, адже і натуральний латекс, і синтетичний латекс по своїй будові - це ж латекс, вірно! Значить ніхто нікого не обдурив, розмістивши це клеймо. 100% латекс і 100% натуральний латекс - дві великі різниці!

Трохи докладніше про це - тут.

А чому так сумно? Чому не зробити 100% натуральний?  В чому проблема?

В активному гумовому запаху натурального латексу. Нещодавно ми розглядали можливість замовлення 100% натурального латексу з Таїланду (в пропозиціях був і латекс 80% натуральний, і на 60% натуральний), але вчасно схаменулися і відмовилися від цієї ідеї. Активний гумовий запах міг стати істотною проблемою в його продажу нашим улюбленим клієнтам. Матрац - така штука, від якої нікуди не дітися. І робити матраци з запахом - найгірша ідея, яка тільки може прийти.

Тоді яке право ви маєте називати ненатуральний латекс - реальним?

Правильне питання! Вибачте! Це складно, але це закони ринку. Соромно, але якщо ми не будемо цього робити точно так же, як наші конкуренти - ми вилетимо в трубу. А батьки нас вчили "їздити як всі".

Добре, а чи весь натуральний латекс на ринку однаковий?

Звичайно ж ні! На нашому ринку є багато виробників латексу. Ми вважаємо за краще диференціювати їх по країні походження. В Україні з різним успіхом використовується:

  1. Російський латекс в російських матрацах (цього досить багато, є одна велика компанія).
  2. Китайський латекс (цього мало, і імпортер в середині 2018 року збанкрутував і пішов з ринку).
  3. Болгарський латекс (цього дуже багато, шукайте в підозріло дешевих матрацах).
  4. Бельгійський латекс (тут 2 виробника, 2 світові лідери, один з них - номінально бельгійський, фактичне виробництво в Чехії).
  5. Французький латекс (що цікаво, в польських матрацах).
  6. Шведський латекс (більше використовується на західній Україні).
  7. Італійський латекс - найкрутіший (що не кажи), але поставляється в Україну з віп-замовлення за шалені гроші.

Який латекс найкращий?

Італійський, французький і бельгійський (чеський). В усіх варіантах відмінний латекс по щільності, якості полімеризації, запаху та комфорту.

Який латекс найгірший?

Болгарський - по запаху, стабільності до ультрафіолету та комфорту.

Російська - по комфорту, якийсь він невиразно-пластиковий. Вже краще вотерлатекс.

Чим латекс такий комфортний?

Каучук володіє унікальними властивостями наделастичності, він тягнеться і тремтить як повітряна чутлива до будь-якого руху пінка. Для певної кількості тіл (за нашими даними близько 40%) натуральний латекс надає неймовірно ефектне розслаблення тавідпочинок.

У яких щільності випускається натуральний латекс?

Раніше, за часів суворого совка латекс випускався важким - з щільністю від 80 до 115 кг / м3 і це був офігенний тугий неубіваемий продукт з прогнозом служби 25-45 років. Якщо його берегти від прямих сонячних променів - може і 50 років. Принаймні ми особисто бачили латексний моноблок щільністю 105 кг / м3 який за 25 років щоденної експлуатації в режимі матрац / диван не деградував і не розм'як ні на міліметр.

На жаль, на сьогоднішній день українська ринкова традиція обмежується випуском натурального латексу в щільності від 60 кг до 65 кг / м3. Тільки 1 виробник в Україні пропонує латексні моноблоки з щільністю 70 кг / м3. GASH не має можливості швидко пропонувати подібні латексні моноблоки, тому якщо Вам потрібно терміново хороша якість - запитаєте і ми відповімо.

Однак, якщо час не поспішає ми можемо під замовлення протягом 1,5-2 місяців поставити будь-які латексні моноблоки, в т.ч. 100% натуральний, в т.ч. з щільністю 80 кг / м3.

Латексні моноблоки щільністю 80-85 кг / м3 ми знайшли лише у жменьки європейських виробників, і вони не імпортуються на український ринок у великих обсягах. Тільки штучний імпорт.

В якому сортаменті висот випускається натуральний латекс?

Натуральний латекс випускається у вигляді моноблоків (висотою 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18 і 20 см) з різним зонуванням від 3 (мінімум) до 7 зон (максимум). Детальніше про властивості моноблоків натурального латексу.

Детальніше про зонування натурального латексу - тут.

Натуральний латекс також випускається в рулонах (або у вже нарізаних з рулонів аркушах певного розміру) по 2, 3 і 4 (дуже непопулярне) сантиметрах.

Що дуже важливо в натуральному латексі?

Він оманливий! І складно вгадати з жорсткістю! За довгі роки практики ми вивели правило еластичності натурального латексу: він прогинається на 50% від своєї висоти під навантаженням.

Виходячи з цієї властивості, 3 см шар натурального латексу - не м'яка, а скоріше - пружня штука. Але! Латексний моноблок висотою 16 см виходить - НЕ пружня, а жахливо м'яка штука! І тут потрібно бути обережним! Купуйте латексні моноблоки в чистому вигляді тільки якщо Ви худенький або якщо Ви схильні до нежорстких матраців - м'якше, супер-м'яко, в крайньому випадку нейтрально.

Де і як використовує натуральний латекс GASH?

  • Ми використовуємо натуральний латекс в дитячих / підліткових матрацах, коли потрібна хороша пружність та натуральна фізмеханіка для правильного формування постави.

Зверніть найпильнішу увагу на топ-селлер Тропічний Духм`яний та й взагалі всю серію Ідеал Євро.

  • Ми використовуємо натуральний латекс у величезній кількості збірок з кокосовою койрою. Ми віримо, що саме з кокосом - латекс найбільш круто розкриває свій комфорт. Тонізуючий ефект виходить від взаємодії поверхневої желейні з деревної жорсткістю. Це дуже круто!

За цим посиланням - серія Ідеал Євро в безпружинному виконанні. З цієї - Тропічний на пружинах.

  • Досить широко ми використовуємо натуральний латекс без кокоса в середніх нейтральних беспружинніках на євро-піні. Це дозволяє сформувати комфорт латексного моноблока за більш прийнятною ціною і без мінусів натурального латексу в великих обсягах (ризику первинної усадки, відчутного солодкуватого запаху латексу, зайвої ваги матраца).
  • У помірно-жорстких збірках на фірмових армованих ядрах Супер і Мега. Зверніть особливу увагу на кращий потужний беспружинник в світі - матрац серії Колобок! Одна з його сторін забезпечує шикарний помірно-жорсткий латексний комфорт!
  • В авторських "водяних" поєднаннях з меморі, де наделастичні натурального латексу настільки випереджає повільну еластичність мемори, що формується ефект подвійний поступальної еластичності, та виникають чіткі водяні відчуття!

Латексній Хмарка - еталон подвійний еластичності!

Слої

сизаль 1 см

сизаль 1 см

Еластичний комфортний настил з волокон кактуса Агава, незначно збільшує жорсткість матраца і додає йому приємну додаткову пружність. Коригує всього + 0,5 см жорсткості. Використовується в комбінаціях з кокосом, меморі, натуральним латексом, служить чудовим нейтральним ізолятором пружин.

натуральний латекс 2 см

натуральний латекс 2 см

Натуральний латекс - суміш натуральних і синтетичних каучуків, над-еластичний, пружний, желейний матеріал. Відмінно підтримує тіло, сприяє гарному розслабленню м'язового каркаса. Ідеальний в поєднанні з кокосовою койрою. Бажаний додатковий УФ захист

натуральний латекс 3 см

натуральний латекс 3 см

Натуральний латекс - суміш натуральних і синтетичних каучуків, над-еластичний, пружний, желейний матеріал. Відмінно підтримує тіло, сприяє гарному розслабленню м'язового каркаса. Ідеальний в поєднанні з кокосовою койрою. Бажаний додатковий УФ захист

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001