Вотерлатексний настил HR6030LL | Gash

15 Жовтень 2018

Настил: вотерлатекс (важка латексована піна HR6030LL)Мастерская матрасов GASHМастерская матрасов GASH

Настил: вотерлатекс (важка латексована піна HR6030LL)

Увага! Нижченаведений текст є результатом ексклюзивного досвіду застосування і досліджень фабрики матраців GASH. Репост і публікація в будь-якому обсязі без дозволу автора можлива виключно за наявності прямого активного посилання на сайт Gash.ua із зазначенням знака копірайту перед запозиченим текстом.

Вотерллатекс - це надважка, модифікована під латексний тип еластичності поліуретанова піна щільністю 60 кг / м3 (повна технічна маркування HR6030LL). 

Так вотерлатекс це поролон ???

Так-так, на жаль те, що у дуже багатьох виробників називається вотерлатексом - за хімічною формулою є насправді пінополіуретаном (або кажучи скорочено - ППУ).

Можна приплести сюди ще й назва Porolon, що стало як і ксерокс - ім'ям прозивним в народі, але ми не будемо це робити через неблагозвучність самого слова. Поролон ... фе!

Якщо ж Ви запитаєте, "як, а он у італійців теж є вотерлатекс!", Ми відповімо немає, це - неправда. Нехай вони хоч 10 раз переконують, що там є натуральний латекс, але там його ні грама. Більш того, італійці привозять до нас вотерлатекс 50-й щільності, а GASH працює з вотерлатексом 60-й щільності.

Так це стандартний поролон?

Ні, і це важливо. Вотерлатекс - це не класичний ППУ, а нечно абсолютно особливе. Піна нового покоління!

Класичний ППУ робиться з 1, максимум 2 поліолів, які відповідають за формування певного розміру осередку піни і її стартову жорсткість.

Вотерлатекс ж проводиться на основі 4 поліолів, які модулюють в тому числі високу еластичність стінки бульбашки. Важливо підкреслити, що на відміну від штучного латексу - вотерлатекс має іншу технічну маркування HR LL (High Resilience Latex Like Foam), і відповідно іншу рецептуру.

Тому, цей тип поліуретану називається високоеластичним, і отримав технічну маркування HR - High Resilience Foam. 

На відміну від важкого штучного латексу вотерлатекс має дрібнопористу структуру з ще більшою еластичністю матеріалу. Вотерлатекс - це дуже желейна піна.

Наскільки штучний латекс схожий на латекс натуральний?

У невеликих масивах до 6 см вотерлатекс практично не відрізняється від натурального латексу, а під чохлом так у Вас немає абсолютно ніякої можливості відчути різницю. У великих масивах так, все-таки гумова желейні натурального латексу більш виразна, і відчути різницю складно - але можна.

За деякими фізмеханічними показниками (гипоаллергенность, довговічність,% первинної усадки, стійкість до ультрафіолету) вотерлатекс перевершує натуральний.

Чи є якісь нюанси по щільності?

Так звичайно. Як відомо, високоеластичні марки пін виробляються в зовсім іншому діапазоні щільності і стартують ні з 16-ї щільності, як стандартні марки, а з 30-ї (або самий мінімум - з 28-ї), а значить 30-я щільність це нижній поріг якості та несучої здатності, а 60 - верхній.

Загальноприйнята градація щільності високоеластичних марок пін

  • 30 кг / м3 - НАДМ'ЯГКА марка, яка в матрацах не рекомендована до використання, слабенька. Переважно використовується в подушках, спинках і підлокітниках м'яких меблів. Проте багато виробників все одно працюють з нею і називають її штучним латексом.
  • 35 кг / м3 - класична щільність латексованою піни, дуже популярна на ринку за високий комфорт, непогану довговічність і невисоку ціну. На даний момент GASH не працює з цією маркою, але розглядає можливість її впровадження в якості альтернативи Євро-піні.
  • Цікавий факт! Глобальна компанія ІКЕА називає штучним латексом в т.ч. і латексована марку 35-й щільності, як це і сталося в матраці ІКЕА Morgedal. GASH в свою чергу не може назвати HR3535 - штучним латексом, язик не повертається піну середньої якості прирівняти до натурального латексу.
  • 40 кг / м3 - вельми популярна, середня ділова і робоча щільність серед високоеластичних пін. Найбільшою популярністю користується в Європі за оптимальність ціни і якості.
  • 50 кг / м3 - серйозна і ділова штука, це вже виразно важка піна з величезним прогнозом експлуатації. Українські заводи з такою щільністю не працюють, проте на наш ринок поставляються італійські і німецькі матраци (по диким цінами) в такій щільності.
  • 55 кг / м3 - найпопулярніша щільність високоеластичної піни у всьому світі, з якої в т.ч. працює і наш завод. Саме цю щільність GASH позначає комерційною назвою "штучний латекс". Але пам'ятайте, багато виробників називають "штучним латексом" значно менш якісні піни, аж до 30-х щільності і звичайного поролону!
  • 60 кг / м3 - надвисока, практично максимальна щільність високоеластичної піни, яку закуповує GASH. Саме цю піну HR6030LL ми і називаємо - вотерлатекс.
  • 65 кг / м3 - Ультрависока, практично міфічна щільність. Окремі виробники можуть заявляти, що виробляють саме цю марку, однак це сумнівна заява, яку потрібно перевіряти на вагах. Досить імовірно, що заявляючи таку щільність вони мають на увазі "уявну щільність".

Так виходить що вотерлатекс найбільш щільна піна?

Так, найбільш щільна, якісна і надійна. завдяки високій щільності матеріал практично не втомлюється від щоденних навантажень і починає деградувати лише через 10 років служби, що означає більш ніж 15 річний прогноз прийнятною експлуатації.

У яких рецептах GASH використовує вотерлатекс?

1. Фасадні піни в наших стартових невбиваних матрацах - серія 55-й. В цьому випадку вотерлатекс служить повноцінним аналогом натурального латексу, будучи гарантовано гіпоалергенним матеріалом. Наш найпопулярніший матрац в серії - Аква Кокус.

2. Серединні модулятори в пружинних матрацах - серія Хмарка.

Желейний вотерлатекс дарує додатковий відтінок латексного комфорту серії напівм'яких пружінніков Хмарка, забезпечуючи при цьому кращу зворотний підтримку тіла, ніж мемори.

У матраці МультіЛат вотерлатекс утримує кількість натурального латексу в розумних межах, підвищуючи гипоаллергенность матраца і зменшуючи його первинну усадку.

У матраці Хмарка Американо вотерлатекс забезпечує максимальну розумну м'якість і безпружинний комфорт, без ефекту крайнього вгрузанія матраца

3. Серединні модулятори в безпружинних матрацах.

  • Серединний модулятор в безпружинною серії Євро.

Вотерлатекс в поєднанні з меморі і нейтральної Євро-піною формує невагомі м'які беспружіннікі для любителів сну на боці і дуже худеньких людей.

Односторонні дуже популярні матраци ...

  • Серединний модулятор в безпружинних серіях Супер і Мега.

Завдяки вотерлатеку ми можемо значно знизити вплив високої жорсткості потужного і вплести в комфорт матраца активні желейні нотки.

Що цікаво, вотерлатекс не тільки пом'якшує матраци на армованих ядрах, але і збільшує їх довговічність, утилізуючи навантаження і цикли "стиснення-розтискання" в своїй високоплотній структурі.

Особливу увагу зверніть на матрац Колобок Вотер ... На особливу увагу заслуговують матраци ЮАР Бест Комфорт, МультіЛат Вотер Делюкс, Колобок Мега Аква Мікро, Король Танків,

Батон як в Туреччині Вотер.

Слої

вотерлатекс 4 см

вотерлатекс 4 см

Вотерлатекс (Latex Like Foam), щільність 60 кг / м3, важка наделастична латексована, мілкокомірчаста поліуретанова піна, максимально імітує комфорт натурального латексу, гіпоалергенний матеріал.

Революційний матеріал, який легко сплутати з комфорту з натуральним латексом, за довговічністю, ціною і екологічністю вотерлатекс навіть краще натурального латексу.

вотерлатекс 3 см

вотерлатекс 3 см

Вотерлатекс (Latex Like Foam), щільність 60 кг / м3, важка наделастична латексована, мілкокомірчаста поліуретанова піна, максимально імітує комфорт натурального латексу, гіпоалергенний матеріал.

Революційний матеріал, який легко сплутати з комфорту з натуральним латексом, за довговічностю, ціною і екологічністю вотерлатекс навіть краще натурального латексу.

вотерлатекс 2 см

вотерлатекс 2 см

Вотерлатекс (Latex Like Foam), щільність 60 кг / м3, важка наделастична латексована, мілкокомірчаста поліуретанова піна, максимально імітує комфорт натурального латексу, гіпоалергенний матеріал.

Революційний матеріал, який легко сплутати з комфорту з натуральним латексом, за довговічністю, ціною і екологічністю вотерлатекс навіть краще натурального латексу.

Мастерская матрасов GASH FacebookYoutubeINSTAGRAM +38(067)3516001